Metro-portal.hr

objavljeno 18.01.2010. 09:34:48
DONACIJSKI SPEKTAKL

"Rentajte anđela" i pomozite mladim filmašima da naprave svoj prvi korak

BLANK filmski inkubator organizira event kojemu je svrha osvijestiti ljude o potrebi ulaganja u filmsku industriju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Blank_filmski_inkubator)

Mladim kreativnim ljudima u današnje vrijeme pruža se malo prilika da pokažu vlastiti potencijal i promijene svijet. Umjetnost je jedna od životnih sfera u kojima se to najbolje očituje. Novac, politika i okolnosti unaprijed diktiraju sudbine umjetnika i njihovih djela.

No, nije sve tako crno. Postoje i oni koji znaju što znači dati nekome priliku, oni koji znaju koliko početnicima kreativcima znače materijalna  sredstva i prijateljski savjet. Najbolji primjer za to je BLANK_filmski_inkubator, neprofitna udruga iz Zagreba financirana isključivo iz donacija, koji upravo svojim materijalnim i ljudskim resursima pruža šansu početnicima, konkretno u filmskom svijetu, da naprave svoj prvi filmski korak.

BLANK_filmski_inkubator upravo u tom kontekstu organizira akciju pod imenom "Rentaj anđela" koja ima donacijski karakter i kojoj je cilj prikupiti što više sredstava za fond debitantskih filmova mladih filmaša. Osim toga, cilj akcije je i naglašavanje potreba za ulaganjem u filmsku industriju.

Akcija će funkcionirati po principu licitiranja BLANKOVIH anđela na www.rentajandjela.com. BLANKOVI anđeli, kojih ima 12 (+1), osobe su iz javnog života koje su odlučile poduprijeti ovu akciju na način da će pokloniti dva sata, u vremenu od 18 do 20 sati, na Valentinovo, 14. veljače ove godine, onoj osobi koja ponudi najvišu cijenu. Akcija započinje 19. siječnja i završava 08. veljače u 12 sati.

Anđeo i Donator (nadamo se, vi) provest će vrijeme zajedno u javnom prostoru koji će odrediti BLANK i to u užem centru Zagreba. Uz druženje i razgovor, svaki donator će dobiti i specijalni BLANKOV VIP paket memorabilija s druženja.

A 12 anđela (i jedan posrnuli) su: Ana Vilenica, Robert Kurbaša, Sanja Pilić, Katarina Radivojević, Zoran Pribičević, Ida Prester, Ivana Roščić, Vladimir Tintor, Maja Vučić, Csilla Barath Bastajić, Mario Valentić, Ana Rucner, Stjepan Žgela (posrnuli anđeo).

Od 20 sati nadalje u Kino Tuškancu na Valentinovo, 14. veljače 2010. održat će se i premijera BLANKOVE produkcije 2009-2010., izložba slika anđela slikarice Marte Crnobrnje i svirka benda "Štakor ugrizo bebu". Dođite!

18.01.2010. 09:34:48
http://metro-portal.hr/renzaj-andjela/30882/