Metro-portal.hr

objavljeno 02.08.2014. 13:23:00
ZANIMLJIVO

Religija vam može produžiti život?

Tajna dugovječnosti još uvijek nije otkrivena, a kad se tome stvarno posvetite, možete doći do nekih zanimljivih zaključaka

Može li vam molitva produžiti život
Može li vam molitva produžiti život (Shutterstock)

Tajna dugovječnosti oduvijek intrigira ljude, a jedan od upornijih istraživača je Dan Buettner koji je prokrstario cijeli svijet posjećujući egzotična mjesta na kojima ljudi žive duže od ostalih, pokušavajući proniknuti u njihove tajne.

Prošao je i Okinavu i Sardiniju, gruzijska brda i još neka mjesta, no na kraju je otkrio da se upravo u SAD nalazi jedna zajednica koja prosječno živi deset godina duže od ostatka Amerike, gdje je prosjek prilično dobrih 79 godina.

>> Drevni tibetanski lijekovi za zdravlje i dugovječnost >>

Radi se o - adventistima sedmog dana, vjerskoj zajednici poznatoj po prilično rigidnim stavovima.

Proučavajući njihove navike Buettner je došao do dva zaključka  - adventisti se učinkovito rješavaju stresa i zdravo se hrane. Naime, oni potpuno poštuju Sabat, pa tako jednom tjedno dan provode u odmoru i molitvi, što ih oslobađa stresa, a način prehrane je primarno baziran na vegetarijanstvu.

>> Vegetarijanska prehrana daje dugovječnost muškarcima >>

Sve u svemu, zdrava prehrana i uklanjanje stresa i ovdje su se pokazali kao recept za dugovječnost, pa pronađite i vi svoj mir jednom tjedno, na bilo koji način ...

02.08.2014. 13:23:00
http://metro-portal.hr/religija-vam-moze-produziti-zivot/86514/