Metro-portal.hr

objavljeno 25.12.2012. 10:45:00
E, DA ...

Rekordan broj pretraga za Djeda Božićnjaka NORAD-u

Ili je svijet stvarno postao globalno selo, ili je kriza došla do te razine da se spas očekuje od Djeda Božićnjaka i njegovih vilenjaka

Gdje se nalazi Djed Božićnjak
Gdje se nalazi Djed Božićnjak (Deviantart)

Djed Mraz polako završava turneju oko svijeta kako bi pod božićnim jelkama ostavio darove, priopćeno je iz Zapovjednog stožera sjevernoameričke zračne i svemirske obrane (Norad) koje Djeda prati svojim radarskim sustavom.

Djedu Mrazu treba 24 sata da obiđe cijeli svijet i posjeti svaku obitelj, a posao će završiti oko 10 sati po srednjoeuropskom vremenu u utorak. Nakon polaska sa Sjevernog pola, sanjke Djeda Mraza najprije su primijećene nad otocima u Tihom oceanu.

Potom se uputio prema Aziji, Bliskom istoku, Europi, Africi te Sjevernoj i Južnoj Americi. Američka protuzračna obrana vrlo je ozbiljna služba zadužena za zaštitu SAD i Kanade i opažanje zračnih napada i lansiranja nuklearnih projektila.

No kao i svake godine od 1955., njezini se moćni radari i sateliti koriste i u "prave" svrhe. Suprotno tajnovitosti koja ga okružuje, Norad se čak upustio i u objašnjenje toga kako zna gdje se Djed Mraz nalazi svakog trenutka.

Riječ je o tome da "crveni i sjajni nos soba Rudolfa šalje infracrveni signal koji hvataju naši sateliti i tako ga lociraju"

25.12.2012. 10:45:00
http://metro-portal.hr/rekordan-broj-pretraga-za-djeda-bozicnjaka-norad-u/75610/