Metro-portal.hr

objavljeno 20.12.2012. 09:03:00
PRETRAGA

Registar branitelja - koga ima, a koga nema

Registar branitelja u samo nekoliko sati imao je preko pola milijuna posjetitelja, a Ministarstvo desetak tisuća reakcija

Registar branitelja tek će izazvati kontroverze
Registar branitelja tek će izazvati kontroverze (Ministarstvo branitelja)

Registar branitelja podigao je očekivanu buru među braniteljima i onima koji to nisu bili, tako da je u prvih par sati online zabilježio preko pola milijuna posjetitelja, a Ministarstvo branitelja već je dobilo na tisuće reakcija.

Među njima je zaprimljeno tisuće prijava i pritužbi, a i prilično velik broj pozitivnih reakcija na objavu. 

No, vrijedi provjeriti tko je u registru, a tko nije, s naglaskom na one koji su se busali u prsa svojim braniteljskim zaslugama. 

Na prvom mjestu treba spomenuti dva bukača, Ivu Sanadera i Zdravka Mamića, od kojih niti jednog u registru branitelja nema. Ništa čudno ...

Objavljen registar branitelja

Ministar branitelja, Predrag Matić Fred, proveo je 1127 dana u borbenom sektoru, a 716 u neborbenom, s tim da je bio otvoren do kraja i dozvolio objavu ratnog puta. 

Ministar Predrag Matić danas je, nakon dugih godina prijepora, objavio Registar branitelja koji kod nekih otkriva samo broj dana u borbenom ili neborbenom sektoru, dok su drugi dali dopuštenje za otkrivanje ratnog puta.

Dva trenutno najeksponiranija generala, Gotovina i Markač, imaju jasne podatke - Gotovina 1740 dana u borbenom sektoru, a 117 u neborbenom, dok Markač ima 2157 dana u borbenom sektoru MUP-a.

Za razliku od dosadašnjih ministara obrane, sadašnji Kotromanović ima impresivnih 1854 dana u borbenom sektoru i 132 dana u neborbenom, a od ukupnog ratnog staža u MUP-u je proveo 129 dana.

Tomislav Karamarko ima 1131 dan kao branitelj u borbenom sektoru MUP-a, što teško da se može usporediti s Markačevim sudjelovanjem, a još manje sa stvarnim angažmanom na ratištu.

Tri hrvatska predsjednika - Josipović, Leko i Milanović nisu skupili ni dana, a začudno, nije ni Čačić, iako je dobro poznata njegova uloga u preuzimanju varaždinskih vojarni. Predsjednici HDZ-a, Tuđman, već spomenuti Sanader i Jadranka Kosor, čija se cijela karijera temelji na braniteljima, a i čin koji ima, također nisu u registru branitelja.

Inače, Registar branitelja možete pretražiti OVDJE.

20.12.2012. 09:03:00
http://metro-portal.hr/registar-branitelja-koga-ima-a-koga-nema/75530/