Metro-portal.hr

objavljeno 19.05.2011. 00:40:24
NAGRADE

Red Dot Design nagrada za Novero Madison video naočale

Ove video naočale predstavljaju evoluciju u segmetu video naočala

Video naočale Novero Madison
Video naočale Novero Madison (Novero Movens)

U svijetu dizajna proizvoda postoji svega nekoliko mjerila za ljepotu i funkcionalnost, a jedno od tih mjerila je i „Red Dot Design Award". Dobitnik ove prestižne nagrade je i Novero Madison, video naočale koje je međunarodno tijelo nagradilo za upečatljiv i inovativan dizajn.

Stilski dizajniran, Madison omogućuje osobi koja ih nosi jedinstven doživljaj gledanja filma. Ove video naočale također predstavljaju evoluciju u segmetu video naočala i najnoviji su primjer Noverove sposobnosti izrade suvremenih proizvoda koji su intuitivni i moderni. Uz Madison, reprodukcija video sadržaja na putovanjima više nije ograničena na sićušne prijenosne LCD ekrane. Ovaj uređaj sliku prenosi na dva OLED zaslona. Zbog blizine gledateljevim očima Novero Madison pruža doživljaj gledanja jednak gledanju 30-inčnog zaslona s udaljenosti od dva metra.

Madison video naočale opremljene su vlastitim media playerom, a može se lako povezati i s drugim prijenosnim video playerima, kao što su mobilni telefoni i sl. Jednostavan izbornik kontrolira se pomoću daljinskog upravljača, a povratne informacije prikazuju se na zaslonu. Novero uz Madison daje i softver za punjenje naočala video sadržajima koji je kompatibilan s računalima na Windows i Mac platformama. Softver automatski pretvara video sadržaje u format pogodan za Madisonove ekrane.

Novero Madison video naočale stižu tijekom jeseni ove godine, a biti će dostupne u Movensovoj prodajnoj mreži.

19.05.2011. 00:40:24
http://metro-portal.hr/red-dot-design-nagrada-za-novero-madison-video-naocale/59019/