Metro-portal.hr

objavljeno 25.08.2011. 10:47:00
NEW YORK

"Recite nešto lijepo" postao hit na YouTubeu

Poanta kampanje jest da se na neku javnu površinu u gradu postavi podij s mikrofonom, s kojega prolaznici mogu drugima slati dobre želje i poruke

Fotografija vijesti

Unatoč tomu što ga se s pravom može smatrati „glavnim gradom svijeta" zbog činjenice da je politička, gospodarska, kulturna i sportska metropola svijeta, New York je istovremeno na glasu i kao jedno vrlo hladno i za došljake neljubazno mjesto.

Kako bi dokazali da tomu baš i nije tako te istovremeno napravili reklamu za svoj grad, ljudi iz komičarske grupe „Improv Everywhere" u suradnji s muzejom Guggenheim osmislili su kampanju pod nazivom „Recite nešto lijepo".

Svojevrsni socijalni eksperiment, poanta ove kampanje jest da se na neku javnu površinu u gradu postavi podij s mikrofonom, ispod kojega stoji ploča na kojoj piše „recite nešto lijepo". Svi koji imaju želju poručiti drugim ljudima nekakvu dobru želju ili podijeliti sretnu misao mogu to slobodno i besplatno učiniti.

Video, kojeg je u dva dana pogledalo oko 1,2 milijuna ljudi, pokazuje ljude koji stoje za podijem i izvikuju poruke poput „Vi ste svi divni" i „Volim sve ljude".

Možemo biti cinični i primijetiti da je ovakvo nešto baš tipično američki, ali ostavljamo vas da pogledate video i o tome prosudite sami.

25.08.2011. 10:47:00
http://metro-portal.hr/recite-nesto-lijepo-postao-hit-na-youtubeu/62559/