Metro-portal.hr

objavljeno 24.04.2015. 16:09:00
SAVJETI

Recepti za uspješno mršavljenje

S prvim jačim zrakama sunca dolazi i ideja o skidanju zimskih kilograma, pa evo nekoliko odličnih savjeta kako to stvarno i postići

Kako do željenje kilaže
Kako do željenje kilaže (Shutterstock)

Mršavljenje je vrlo česta tema razgovora, a svi su puni sjajnih savjeta kako je to njima uspjelo, no neki od njih jednostavno ne rade svim ljudima. Za početak, ako želite skinuti kilograme, morate pomno odabrati dijetu koja vam najviše odgovara.

Prvi znak da dijeta nije dobra za vas je stalni osjećaj gladi, jer to znači da ste odabrali previše oskudan jelovnik koji će vas prije ili kasnije natjerati da pokleknete i prestanete se držati režima prehrane.

Kako uspješno držati dijetu i skinuti kilograme? Nije toliko teško ako slijedite par uspješnih recepata koji se mogu uvijek primjeniti. Primjerice, ruke vam stalno trebaju biti zaposlene nečim, pa tako na uredskom partiju u jednoj ruci držite čašu, a u drugoj torbu, kako ne biste mogli stalno posezati za grickalicama.

Ne zaboravite piti dosta tekućine i jesti vodenasto povrće i voće, a izbjegavajte gazirane napitke, bijelo brašno, žvakaće gume bez šećera i masnoće.

Zube operite odmah nakon večere kako bi vas okus zubne paste stalno podsjećao da ste za taj dan završili s jelom, pa ćete tako uspješno spriječiti kasne grickalice koje samo slažu kilograme oko struka.

Ako idete na kraći ili duži put, ili svako jutro dugo putujete na posao, neka vam doručak bude bogat proteinima i biljnim vlaknima koja će održati osjećaj sitosti, a izbjegavajte kupovati grickalice "za svaki slučaj".

Za kraj, najvažniji savjet - odaberite dostižne ciljeve koji će vas motivirati da nastavite, poput jednog izgubljenog kilograma tjedno. Svaki nedostižan cilj će vas razočarati i vratit ćete se starim navikama.

24.04.2015. 16:09:00
http://metro-portal.hr/recepti-za-uspjesno-mrsavljenje/83761/