Metro-portal.hr

objavljeno 22.10.2018. 15:01:00
MLJAC!

Recepti za Noć vještica s Lorettom Fanella

Qualità Oro, intenzivna, aromatična mješavina za poznavatelje kave, donosi svoj slatki, uravnotežen okus ovim ekskluzivnim i originalnim receptima za zastrašujuće ukusnu Noć vještica

Loretta Fanella pripremila vam je ukusne slastice za Halloween
Loretta Fanella pripremila vam je ukusne slastice za Halloween (Lavazza)

Bundeve, vještice, trikovi, ali prije svega slastice. Noć vještica je tu, a između maskiranja mora biti mjesta za kolače i kekse za i djecu i odrasle: slastice prikladne za ovu priliku koje otkrivaju nevjerojatan okus odmah pri prvom zalogaju

Kako bismo proslavili ovu Noć vještica, Lavazza časti svečanim stolom s iskustvom novih okusa koji sadrže Qualità Oro, ključni sastojak u posebnim receptima slastičarke i ambasadorice branda Lorette Fanella. Qualità Oro, intenzivna, aromatična mješavina za poznavatelje kave, donosi svoj slatki, uravnotežen okus ovim ekskluzivnim i originalnim receptima za zastrašujuće ukusnu Noć vještica!

RECEPT ZA ZLATNI KESTEN

ZA ČOKOLADNI MOUSSE

Sastojci

225 g mlijeka
45 g žumanjka
22 g šećera
prstohvat soli

Priprema

U zdjeli pomiješajte žumanjke i šećer. Zagrijte mlijeko u malom loncu i dodajte smjesu od jaja. Miješajte pjenjačom, dodajte sol i zagrijte na 85° C. Uklonite s vatre i koristite.

2.DIO

Sastojci

275 g crème anglaise
3 g želatine
15 g vode za namakanje želatine
425 g obične čokolade
430 g tučenog vrhnja

Priprema

Dodajte čokoladu i rehidriranu želatinu u vruću englesku kremu, pustite da emulgira nekoliko minuta, a kad smjesa dosegne temperaturu od 38° C, dodajte tučeno vrhnje. Sada upotrijebite slastičarsku špricu kako biste napunili silikonske kalupe te ih stavite u zamrzivač.

22.10.2018. 15:01:00
http://metro-portal.hr/recepti-za-noc-vjestica-s-lorettom-fanella/114981/