Metro-portal.hr

objavljeno 13.09.2010. 10:04:33
KUHARICA

Recepti u kojima je glavni sastojak – sperma

Okus sperme je bogat i dinamičan i pravo je čudo što se sperma ne koristi u kulinarske svrhe, tvrdi autor kuharice

Desert od sperme
Desert od sperme (Natural Harvest)

Desert na fotografiji na prvi pogled izgleda primamljivo, ali pogled na sastojke otkriva neugodnu istinu - glavni sastojak je ljudska sperma, a recept je objavljen u kontroverznoj knjizi "Natural Harvest, A Collection of Semen-Based Recipes". Američki autor Fotie Photenhauer na ideju o kulinarskim specijalitetima sa spermom došao je sasvim slučajno kada je s prijateljima počeo diskutirati o nutritivnim vrijednostima spreme.

"Okus sperme je bogat i dinamičan, poput čaše vina. Jednostavno ju je proizvesti i svima je dostupna. Jedna žlica ima oko 5 do 7 kalorija, bogata je proteinom te sadrži fruktozu, vodu, enzime, fosfat i cink. Unatoč svim pozitivnim karakteristikama, ne koristi se kao hrana", objašnjava autor.

>>Kvaliteta sperme muškarcima produljuje život

Photenhauer tvrdi da je najteže ljude nagovoriti da prvi put kušaju jelo koje sadrži spermu. Svi koji su se usudili navodno su ugodno iznenađeni okusom. Autor vjeruje da će recepti oduševiti sve koji vole eksperimentirati u kuhinji. "Kao i sa svim drugim sastojcima, najteže je pronaći najbolju spermu. Kuharima stoga preporučujem da razmjenjuju iskustva i sastojke kako bi isprobali različite arome", zaključuje Photenhauer.

S druge strane, liječnici upozoravaju da prokuhana sperma na hranu ne utječe ni pozitivno ni negativno. Visoke temperature za vrijeme pripreme, naime, ubijaju sve bakterije i viruse, ali i bjelančevine. 

13.09.2010. 10:04:33
http://metro-portal.hr/recepti-u-kojima-je-glavni-sastojak-sperma/47841/