Metro-portal.hr

objavljeno 17.07.2012. 13:34:00
PARTIJANJE NA SUNCU

Recept za Zrće

Ljetno sunce povisuje razinu testosterona za 120%, a sličan učinak ima i na estrogen, pa je divlje partijanje postalo razumljivije :)

Eto zašto Zrću ide tako dobro ...
Eto zašto Zrću ide tako dobro ... (Arhiva)

Dr. Abraham Myerson iz bolnice u Bostonu objavio je istraživanje kojim tvrdi kako ljetno sunce povisuje razinu testosterona za 120%! Znamo da je testosteron muški spolni hormon koji, među ostalim, utječe i na libido pa iz ovog istraživanja možemo zaključiti da je on puno veći u ljetnim mjesecima. Isto vrijedi i za estrogen, glavni ženski hormon.

Osim toga, ljeti se puno više znojimo jer se tijelo nastoji ohladiti. Znoj sadrži feromone, kemijske signale koji su  putem vašeg njuha zaslužni za činjenicu da odjednom osjetite „kemiju" prema nekome.

Dragi muškarci, žene itekako osjete iste one ljetne vibre poput vas, ali  kako su „galebovi" još uvijek većinski muškog spola, donosimo vam par savjeta kako osvojiti žensko srce. Znanstveno potvrđenih, naravno.

Za početak, naučili ste da trebate biti na suncu i znojiti se kako biste povećali razinu izlučivanja feromona koji će nekoj dami zapeti za nos. Dakle, neka sportska aktivnost na plaži ne bi bila loša iz još jednog razloga. Znanstvenici sa Sveučilišta u Arizoni otkrili su kako je sklonost žena veća prema potamnjelim muškarcima jer ih percipiraju kao starije, bogatije i „opasnije".

Uz sunce i opuštajuće morske valove, imate još  ljetnih saveznika: glazbu i ples.

Istraživanje sa Sveučilišta Harvard otkrilo je da žene najviše seksualno uzbuđuju bas tonovi. To znači da, žele li vlasnici klubova na Zrću što marketinški isplativije slike iz svojih klubova, trebali bi puštati više hip-hop glazbe jer, prema istraživanju, vjerojatnije je da će se žene prije uz tu, nego uz neku drugu vrstu glazbe upustiti u spolni odnos.

Što se tiče plesa, prema časopisu Cerebral Cortex, on uzrokuje veliku navalu endorfina koji je zadužen za osjećaj sreće i zadovoljstva, a Sveučilište Rutgers iz New Jerseya objavilo je istraživanje koje tvrdi kako je vjerojatnije (70%) da ćete se upustiti u spolni odnos ako plešete sami. Ne morate biti najbolji plesač na svijetu, nego je cilj da budete primijećeni pri čemu nastojite izgledati opušteno. Kada plesnim korakom prilazite djevojci, lagano je dodirnite po ruci i 50% je vjerojatnije da ćete biti uspješni, nego da joj pristupite bez ikakvog tjelesnog kontakta. Pomoći će vam i podatak da se jedna od šest žena upušta u seks sa strancem tijekom praznika jer i kod žena (zbog sunca) raste razina testosterona u tijelu pa imaju manju potrebu „vezati" se.

Dakle, osunčani ste, friško oznojeni i ulazite u klub iz čijih zvučnika repa Jay-Z. To je to, već ste na pola puta.  Sad se još samo ravno uputite na plesni podij. 

I na kraju, ako želite da sve ostane samo na ljetnoj avanturi, usmjerite se na Norvežanke, Finkinje i Šveđanke. Durexovo istraživanje je pokazalo da su baš te djevojke spremnije na avanturu bez obveza.

Izvor: biologija.com.hr

Piše: Kristina Duvnjak
17.07.2012. 13:34:00
http://metro-portal.hr/recept-za-zrce/72668/