Metro-portal.hr

objavljeno 30.08.2014. 11:01:00
FAK KRITIKA

Recenzija s Grossmana - Time Lapse

Bradley King je debitant, ali Time Lapse je izuzetno efektan film pod punom kontrolom snimljen sa skromnim sredstvima

Jeftin, ali odličan!
Jeftin, ali odličan! (FAK)

Postoje žanrovi koji iziskuju u najmanju ruku pristojna financijska sredstva da bi se film uopće snimio. U tu grupu spada SF - efekti moraju biti profesionalni, glumci dovoljno sposobni, a priča pod kompletnom autorskom kontrolom. SF nije žanr za debitante, posebno nije za debitante bez jakih kontakata u industriji.

Bradley King je debitant, ali Time Lapse je izuzetno efektan film pod punom kontrolom snimljen sa skromnim sredstvima. Tajna je u odličnoj, intrigantnoj ideji, dobroj razradi i vrlo pametnom scenariju koji počinje s SF premisom, ali dalje ide po mehanici ekonomičnog trilera koji se skoro cijeli događa u jednom stanu, s troje glavnih likova i nekoliko epizodista.

Troje cimera živi u stanu u zatvorenom apartmanskom kompleksu. Finn (O'Leary) je domar i propali slikar koji pati od kreativne blokade. Callie (Panabaker) je njegova devojka, konobarica i wannabe spisateljica. Jasper (Finn) je baraba, sumnjivi tip sklon kockanju. Gazda kompleksa ih pošalje da vide što se dešava sa susjedom, usamljenim znanstvenik (Rhys-Davies) koji kasni s rentom, gomila račune i nepokupljene novine.

Ispostavi se da je znanstvenik nastradao u svom podrumu, ali mnogo zanimljivija stvar se nalazi u njegovom stanu: ogromna kamera pričvršćena za pod, uperena prema stanu naših troje junaka. Znanstvenik bi bio običan voajer da kamera nema jednu malu specifičnost: izbacuje slike iz budućnosti, preciznije točno 24 sata unaprijed.

Više pročitajte na FAK portalu.

30.08.2014. 11:01:00
http://metro-portal.hr/recenzija-s-grossmana-time-lapse/87026/