Metro-portal.hr

objavljeno 01.04.2016. 14:25:00
FAK RECENZIJE

Recenzija filma Ave, Cezare!

Ave, Cezare svojevrsni je nastavak Bartona Finka, s obzirom da se radnja odvija u Capitol Pictures, fiktivnom holivudskom studiju za koga je 1941. godine radio naslovni lik

Braća Coen u novoj filmskoj avanturi
Braća Coen u novoj filmskoj avanturi (Arhiva)

Ave, Cezare! mogao bi se shvatiti kao svojevrsni nastavak Bartona Finka, s obzirom da se radnja odvija u Capitol Pictures, fiktivnom holivudskom studiju za koga je 1941. godine radio naslovni lik.

Novi film odigrava se deset godina kasnije i prati dan u životu Eddieja Mannixa (Brolin), direktora studija koji se trudi biti savjesni obiteljski čovjek i pobožni katolik, a sve to nekako pomiriti sa svojim profesionalnim obvezama.

To, međutim, nije nimalo jednostavno, s obzirom da se u 24 sata mora suočiti s nizom problema - od raskalašenih starleta kojima mora nekako sačuvati obiteljski imidž i zvijezde mjuzikala DeAnne Moran (Johansson) koja je zatrudnjela bez da se prethodno udala do mladog kauboja Hobbieja Doylea (Ehrenreich) koji je nekako angažiran za sofisticiranu salonsku komediju iako nema pojma o glumi.

Najveći problem, međutim, nastane kada je Brad Whitlock (Clooney), zvijezda ambicioznog biblijskog spektakla, postao žrtvom otmice tajne organizacije zvane "Budućnost", iza koje, pak, stoji kružok komunističkih scenarista koji na taj način žele pokrenuti klasnu borbu u Hollywoodu.

Mannix nekako sve to mora dovesti u red i omogućiti da studio normalno funkcionira, dok mu istovremeno zrakoplovna korporacija Lockheed nudi manje glamurozan, ali i manje zahtjevan i bolje plaćen novi posao.

Cijelu recenziju pročitajte na portalu FAK.hr

01.04.2016. 14:25:00
http://metro-portal.hr/recenzija-filma-ave-cezare/97314/