Metro-portal.hr

objavljeno 28.11.2010. 16:04:00
HCL PORTAL

Recenzija dosad najgore Harry Potter igre

Baš kad se činilo da ne može izgledati gore nego u promotivnim trailerima, izašla je igra Harry Potter i Darovi smrti (prvi dio)

Harry Potter
Harry Potter (HCL)

"Ma nemamo što okolišati - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 najgora je igra u napaćenom serijalu o mladom čarobnjaku", piše HCL Gaming portal koji je detaljno isprobao ovu novu igru. I dok se za posljednji, sedmi dio originalnog predloška i filmske adaptacije može reći da su vjerojatno najbolji dijelovi ove sage, za igru jednostavno nema pozitivnih riječi.

Ako ste pomislili da je uvođenje akcijskih elemenata "Deathly Hallows Part 1" učinilo smislenijom ili zabavnijom igrom, nasjeli ste na još jedan reklamni trik. Priča je ponovno uništena do neprepoznatljivosti (originalni zaplet stoga je suvišno i pojašnjavati). Obzirom da je podijeljena na dva dijela (ovo je tek prvi) učinjeno je sve samo da igra traje što duže, iako ju je i pored nasumičnih misija izvan svakog konteksta, scenarija i zdravog razuma, moguće završiti za manje od tri sata.

Igra se sastoji od dva podjednako loša dijela - akcije i stealtha, koji se odvijaju po isključivo linearnom postupku. Između ta dva elementa ne postoji ništa drugo, osim možda skupljanja nekakvih skrivenih predmeta. Ubačen je i sustav napredovanja, no to je toliko usputno da je to zapravo smiješno. Drugim riječima, napredovat ćete kad igra to želi jer drugačije ni ne može.

Cijelu recenziju pročitajte na HCL-u Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1

28.11.2010. 16:04:00
http://metro-portal.hr/recenzija-dosad-najgore-harry-potter-igre/51890/