Metro-portal.hr

objavljeno 05.03.2013. 22:15:32
LIGA PRVAKA

Real na Modrićev pogon pobijedio Manchester United

POGLEDATE GOLČINU MODRIĆA: U pravom finalu prije finala, neizvjesna i atraktivna utakmica otišla je na stranu

Luka je režirao preokret i zabio za izjednačenje
Luka je režirao preokret i zabio za izjednačenje (Arhiva)

Fantastična utakmica na Old Traffordu opravdala je epitet finala prije finala. Mourinho je izveo najavljivanu momčad, s Modrićem na klupi, dok je Ferguson na klupi ostavio Rooneya, a uveo Giggsa i Nanija.

Giggs igra 1.000-tu utakmicu za ManU, što je doseg koji sigurno nitko neće ponoviti. Od početka se igralo oštro i otvoreno, prilike su se redale na obje strane, no Manchester je bio konkretniji i bliži golu, dok su Realove prilike završavale kornerima.

Drugo je poluvrijeme počelo oštro, i nakon jednog ubacivanja sa strane u općoj gužvi je Sergio Ramos skrenuo loptu u svoju mrežu i United je poveo u 47. minuti. Real je tada nagazio još jače, i u 57. minuti dogodila se dvojbena sudačka odluka o kojoj će se još dugo pričati - Nani je visoko digao nogu u duelu s Arbeloom i dobio izravni crveni karton, na zaprepaštenje klupe Uniteda i čitavog stadiona.

Odmah nakon toga je Arbelou zamijenio Modrić i vratio ukazano povjerenje Mourinhu u 66. minuti prekrasnim golom s ruba šesnaesterca za izjednačenje. Oslabljeni ManU se branio, ali je Cristiano Ronaldo tri minute kasnije zabio za vodstvo Reala 2:1.


Man United 1-1 Real Madrid (Gol de Modric) UEFA... by DaniDV

U 73. minuti Ferguson je napokon uveo Rooneya umjesto Cleveleya, a malo prije toga je kod Reala ušao Pepe umjesto Ozila. Rooney je desetak minuta kasnije sa samo pet metara pucao preko gola, isto kao i Van Persie minutu kasnije.

No, niti pet minuta sudačke nadoknade nije pomoglo Manchesteru.

05.03.2013. 22:15:32
http://metro-portal.hr/real-na-modricev-pogon-pobijedio-manchester-united/76845/