Metro-portal.hr

objavljeno 19.10.2010. 21:11:14
SVI BI GA HTJELI

Real, Barcelona, Inter, City i Chelsea u lovu na Rooneya

Nakon što je menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson potvrdio kako bi Wayne Rooney mogao napustiti Old Trafford počeo je lov na jednog od najboljih napadača na svijetu

Wayne Rooney
Wayne Rooney (Getty Images)

Kako javljaju otočki mediji za usluge engleskog napadača zainteresirani su Real Madrid, Barcelona, Inter, Chelsea i Manchester City. Najviše izgleda daje se "Kraljevskom klubu" koji slaže 'momčad snova'. Realov trener Jose Mourinhio nikada nije skrivao kako iznimno cijeni Rooneya, a novac u Realu nikada nije bio problem. Mourinho se nada kako bo mogao ponovo spojiti Cristiana Ronalda i Rooneya koji su United doveli na krov Europe. Generalni direktor Real Madrida Jorge Valdana kazao je kako nema momčadi na svijetu koja ne bi željela Rooneya, ali da u ovom trenutku Real ne treba napadača.

"Imamo dva sjajna napadača Ronalda i Higuaina i nema potrebe stvarati gužvu u napadu," kazao je Valdano. Još veća gužva je u napadu Manchester Citya čije boje brane Carlos Tevez, Emmanuel Adebayor, Roque Santa Cruz i Mario Balotelli. Pitanje je gdje bi se još pronašlo mjesta i za Rooneya. Pitanje je ima li Rooney hrabrosti preseliti u redove omraženog gradskog suparnika.

Iz tabora Chelsea su odmah poručili kako su zainteresirani za Rooneya. U paru s Didierom Drogbom tvorio bi jedan od najopasnijih napadačkih parova na svijetu. "Rooney je još uvijek igrač Uniteda i bilo bi neozbiljno nagađati o njegovoj sudbini. Ukoliko vas zanima hoće li Chelsea krenuti u utrku za njegovim uslugama i koliko je klub spreman odvojiti novaca to morate pitati gospodina Abramoviča," kazao je menadžer Bluesa Carlo Ancelotti.

Nakon što je Barcelonu napustio Zlatan Ibrahimović jedini pravi napadač na Camp Nou je David Villa. Trener Pepe Guardiola na raspolaganju ima i Bojana Krkica, Pedra, te nekoliko klinaca. Dio stručnjaka smatra kako Barca nema 'B' rješenje, a mnogi smatraju kako je to upravo Rooney.

Europski prvak Inter također je zainteresiran za Rooneya. Napadač 'Gordog Albiona' čini se idealnim rješenjem za središnjega napadača kojem bi na krilnim pozicijama asistirali Samuel Eto'o i Diego Milito. Interov predsjednik Massimo Moratti priznao je kako bi vrlo rado kupio Rooneya već u siječnju kada bi to bilo moguće. (hina/metro-portal)

19.10.2010. 21:11:14
http://metro-portal.hr/real-barcelona-inter-city-i-chelsea-u-lovu-na-rooneya/49989/