Metro-portal.hr

objavljeno 08.12.2009. 15:17:11
PRISAVLJE

Razriješeno cijelo vodstvo HRT-a, Popovac privremeni glavni ravnatelj

POGLEDAJTE VIDEO - Na Prisavlju je danas bilo dovoljno veselo da pojedini ne uvide kako lakrdija traje već poduže, a neki se i pitaju tko je tamo lud

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić/Cropix/Infopunkt)

Cjelokupno vodstvo HRT-a na čelu s glavnim ravnateljem HRT-a Vanjom Sutlićem razriješeno je dužnosti, odlučila je tajnim glasovanjem većina članova Programskog vijeća HRT-a.

Za razrješenje dužnosti glavnog ravnatelja i ravnatelja HRT-ovih podružnica Hrvatskog radija Davora Mezulića i Glazbene proizvodnje Josipa Guberine glasovalo je devet od deset članova Vijeća, dok je za razrješenje ravnatelja Hrvatske televizije Blage Markote glasovalo osam vijećnika, jedan je bio protiv, a jedan listić je bio nevažeći.

Odluka o razrješenju stupa na snagu nakon imenovanja vršitelja dužnosti, odnosno raspisivanja natječaja za izbor glavnog ravnatelja HRT-a. Prije glasovanja o nepovjerenju, odnosno razriješenju Sutlić i ostali članovi ravnateljstva javne radio i televizije ponudili su svoj mandat na raspolaganje.

Po Zakonu o HRT-u, glavnog ravnatelja HRT-a po provedenom javnom natječaju imenuje Vijeće HRT-a, dvotrećinskom većinom na vrijeme od četiri godine.

Za v.d. glavnog ravnatelja proglašen je glavni producent HTV-a Josip Popovac kojeg je tajnim glasovanjem izabralo sedam članova Vijeća, jedan je bio protiv, a dva su listića bila nevažeća.

Popovac je odmah predložio, a Vijeće imenovalo vršitelje dužnosti ravnatelja triju HRT-ovih podružnica. Tako će dosadašnji glavni tajnik HTV-a Mislav Stipić privremeno voditi HTV, Zoran Mihajlović Hrvatski radio, a Sanda Vojković Smiljanić Glazbenu proizvodnju.

HRT-om privremeni glavni ravnatelj može rukovoditi najdulje šest mjeseci. (hina/metro-portal)

Marina Škrabalo o pokretanju postupka za smjenu

Predsjedavajući Vijeća Siniša Grgić zaustavlja 'lakrdijanje'

Anja Šovagović o ludilu koje vlada na HRT-u

08.12.2009. 15:17:11
http://metro-portal.hr/razrijeseno-cijelo-vodstvo-hrt-a/28142/