Metro-portal.hr

objavljeno 01.02.2012. 12:36:43
NUKLEARNO PITANJE

Razgovori u Iranu prošli dobro, no bez konkretnih rezultata

Inspektori Međunarodne agencije za atomsku energiju su svoj posjet i razgovore u Iranu ocijenili kao dobre, no nisu otkrili svoja saznanja o nuklearnom programu

Fotografija vijesti

Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) u srijedu je rekla da je u Iranu održale "dobre" razgovore glede sumnji da Teheran nastoji proizvesti nuklearno oružje ali i da je potrebno još razgovora, javlja Hina.

Inspektori UN-ove agencije u subotu su otputovali u Teheren na razgovore s iranskim dužnosncima o iranskom nuklernom programu i kako bi pokušali riješiti s njime povezana sporna pitanja. Teheran tvrdi da su njegove nuklearne aktivnosti usmjerene na mirnodopsku proizvodnju električne energije.

"Predani smo rješavanju svih otvorenih pitanja a sigurno je da su i Iranci. No, naravno, treba se još mnogo napraviti tako da smo isplanirali još jedan posjet u vrlo skoroj budućnosti", rekao je novinarima po povratku iz Teherana Herman Nackaerts, zamjenik glavnog direktora IAEA-e koji je u Iranu predvodio šesteročlano izaslanstvo agencije.

"Da, imali smo vrlo dobar posjet", ocijenio je odgovarajući na pitanje je li zadovoljan razgovorima. On je trodnevne razgovore opisao kao "intenzivne rasprave" ali nije želio komentirati je li iranska strana razgovarala konkretno niti navesti bilo kakve dodatne pojedinosti rekavši da prvo treba izvijestiti svoje nadređene.

Iran je razgovore ranije opisao kao "konstruktivne" i rekao da su planirani daljnji susreti.


01.02.2012. 12:36:43
http://metro-portal.hr/razgovori-u-iranu-prosli-dobro-no-bez-konkretnih-rezultata/67811/