Metro-portal.hr

objavljeno 27.03.2023. 10:00:00
OSVRT

Razbuktali spletovi boja u novom ciklusu Mladena Žunjića

Sjajna kombinacija ulja i akrila na platnu čudesnog svijeta boja Mladena Žunjića vrijedna je naše pozornosti i zanimanja

Mladen Žunjić
Mladen Žunjić (Arhiva)

Tražeći najbolja likovna rješenja za svoje ideje, slikar Mladen Žunjić ne ustručava se različitosti. Veliki ili još veći format platna, samo jedna, dvije boje boje ili razbuktali spletovi raskriljenih boja. I jednobojni i bogati višebojni kompozicijski sustavi dio su istog pogleda, istog shvaćanja i razumijevanja svijeta, autorskog.

U najnovijem ciklusu, na formatu platna 90 x 80 cm, Žunjić se prepustio kolorističkom zanosu, kombinirajući ulje i akril u tvorbi rasplamsalog proljetnog ozračja, stvarnog i nestvarnog u isti tren, radosnog i ohrabrujućeg, pozitivnog i obasjanog svjetlošću sunčanog dana, u okružju harmoničnih zvukova.

Boje su užarene, prepletene u nezamislivim odnosima raznolikih formi, pravaca, mrlja, točkica, slika jednostavno vrije, moć boje razlijeva se po cijeloj površini, ulazeći u svaku poru, uspinjući se.

Svijet optimizma, veselja, radosti, očekivanja dobroga, šaren i zabavan, pomalo naivan, posve neiskvaren i dvoličan, živi svoj jedinstveni, osebujni život o kome zapravo ne znamo ništa no znamo da nam se kolorit sviđa i da nam je iznimno privlačan, magičan, kao da je izronio iz nekog sna.

Sjajna kombinacija ulja i akrila na platnu čudesnog svijeta boja Mladena Žunjića vrijedna je naše pozornosti i zanimanja.

Piše: Miroslav Pelikan
27.03.2023. 10:00:00
http://metro-portal.hr/razbuktali-spletovi-boja-u-novom-ciklusu-mladena-zunjica/141756/