Metro-portal.hr

objavljeno 19.09.2013. 22:30:00
UPS!

Razbijen najveći mit o seksu

Godinama se tvrdilo da je seks najbolja zamjena za vježbanje i licitiralo s brojem utrošenih kalorija ... sve do sada

(Arhiva)

Jeste li se ikad našli u situaciji da ste propustili vježbanje, pa to pokušali nadoknaditi vatrenim seksom? Rijetki jesu, a i njima to onda nije pošlo za rukom, prema tvrdnjama novog istraživanja objavljenog u uglednom časopisu New England Journal of Medicine.

Naime, pokazalo se da je trošenje kalorija seksom zapravo mit bez pokrića, čisti blef. Zašto? Pa, za početak, zato što se seksamo prekratko. Prosječan seks traje šest minuta, to su već pokazala razna istraživanja. 

Za tih epskih šest minuta, ma što vi radili, ne možete potrošiti više od mizerne 21 kalorije. Čak i da uspijete postati porno glumac i seksate se cijelih pola sata, spalit ćete tek bijednih 100 kalorija. 

Kako samo jedna obična Milka od 100 grama ima 560 kalorija, morali bi se seksati gotovo tri sata da to potrošite. Naravno, mislimo na samu akciju, ne broji se maženje i predigra.

Stoga, nemojte se zavaravati da ste napravili nešto za svoju liniju čestim seksom. Jeste za raspoloženje, kvalitetu kože i sna, bolju cirkulaciju ... ali niste potrošili kalorije. No, i ovo drugo je dosta, nije li?

19.09.2013. 22:30:00
http://metro-portal.hr/razbijen-najveci-mit-o-seksu/80571/