Metro-portal.hr

objavljeno 23.11.2013. 10:04:00
FILMSKA KRITIKA

Razapet između desetke i desanke

Josephu Gordonu-Lewittu se doduše nije osušila kičma, ali je svoj debitantski redateljski film - da se tako izrazimo - uprskao

Solidan redateljski debi mladog glumca
Solidan redateljski debi mladog glumca (Arhiva)

Sudeći po traileru i buzzu koji se stvorio nakon premijere „Don Jona" na Sundanceu, reklo bi se da je u pitanju neki zgodan, malo pomaknuti indie rom-kom, neka moderna verzija Don Juana. I jest, samo što nije nimalo zgodan. No, krenimo redom. Jon (Gordon-Levitt) je njuđersejski frajerčić koji obožava teretanu, svoje pajtose i seks za jednu noć, ali najviše od svega obožava pornjavu i nikad mu niti jedan seks, čak ni onaj s čistom „desetkom" ne može nadomjestiti užitak s mišem u jednoj ruci i... hm, onim drugim mišem u drugoj.

On je inače uzoran mamin sin iz talijanske obitelji, redovan na misi i ispovjedi, nakon koje odmah juri u teretanu uz utege odraditi svoju pokoru, svoje Očenaše i Zdravo Marije za grijehe iz prethodog tjedna. Ne stigavši pošteno ni izgovoriti Amen, evo ga ponovo u klubu u lovu ili pak doma za tipkovnicom. Ako netko tu njuši neku ironiju, nos ga vara, jer kod JGL-a kao scenarista, a pogotovo kao režisera nema baš suptilnosti.

Jedne večeri u klubu naš junak naleti na „desetku", imenom Barbara, likom i tijelom Scarlett Johansson i potpuno poludi za njom. Slijedi igra mačke i miša jer Barbara ne daje prve večeri, a bogami ni druge, što nesretnog Jona samo dodatno napaljuje. I tako mic po mic njih dvoje postanu cura i dečko, a idila traje sve dok ga Desetka jedne noći ne ulovi za kompjuterom, jer kao što rekosmo, za Jona se seks s pravim, živim i pošteno „mesnatim" komadom kakva je Scarlett, ipak ne može mjeriti s kakvim npr. „Cum Swapping Sluts" online. So far, so good, no tu sad već počinju problemi, kako za nesretnog Jona, tako i za gledatelja.

Cijelu recenziju filma „Don Jon" možete pročitati na portalu Nemilosrdni gadovi.

 

23.11.2013. 10:04:00
http://metro-portal.hr/razapet-izmedju-desetke-i-desanke/81762/