Metro-portal.hr

objavljeno 28.03.2013. 20:15:00
KLASIČAN HORROR?

Kako je ravnatelj Klasične od omiljenog profesora postao strah i trepet?

Nekad omiljeni profesor hrvatskog jezika postavljanjem na mjesto ravnatelja postao noćna mora profesora i učenika?

Klasična horor gimnazija?
Klasična horor gimnazija? (Arhiva)

Dario Budimir, donedavno jedan od omiljenijih profesora u Klasičnoj gimnaziji dolaskom na mjesto ravnatelja uveo je, kako tvrde učenici, pravu strahovladu u školu. Društvene mreže i forumi bruje o zaključanim vratima škole, zapisivanju minute i sekunde odlaska na WC i trajanje obavljanja nužde, skratio je odmore, upada na nastavu ...

Đaci tvrde da je prekršeno nekoliko zakona i pravilnika, primjerice Pravilnik o zaštiti na radu, jer sva zaključana vrata škole dovode u opasnost učenike i djelatnike u slučaju potrebe za evakuacijom, Pravilnik o kućnom redu nije izvješen u školi, na konstituirajuće sjednice Vijeća učenika nije pozvao predstavnike učenika i slično.

O svemu se govori ispod glasa, jer se nitko ne želi zamjeriti novom ravnatelju. Profesori moraju imati detaljan plan rada na satu s opisom svake minute rada i predavati diktirajući, pa se već šuška da su neki od najboljih profesora u strahu jer to nisu imali pred sobom kad je ravnatelj nenajavljeno upao na satove.

Osim toga, desetak profesora je na opomeni pred otkaz, ravnatelj se navodno izderava na profesore u zbornici, čak i na satovima ukoliko sve nije po njegovom. Budimir je inače bio omiljen i vrlo kreativan profesor hrvatskog jezika koji je uspješno vodio slavnu dramsku grupu Klasične gimnazije, koju i dalje vodi, ali đaci kažu kako se odkad je postao ravnatelj, probe često ne održavaju jer Budimira u vrijeme proba nema u školi.

Učenici se žale na društvenim mrežama i u komentarima da je atmosfera u školi nemoguća za normalno održavanje nastave zbog profesora koji se boje i svoje sjene.

Ministarstvo je obaviješteno i planira poslati nadzor u školu, a ravnatelj se na sve upite medija oglušuje tvrdeći da je sve rekao Ministarstvu i ne želi odgovarati na pitanja. 

Očito se radi o stvarnom problemu jer su se svi portali raspisali o tome, a neki su čak i obrisali članak, što je prilično čudno. Do sada je u Križanićevoj na tapeti uvijek bila Ljilja Vokić, poznata kao ravnateljica s kojom nema šale, ali pravedna. Izgleda da je Budimir ipak malo pretjerao.

Ne možemo ne komentirati kako život često potvrđuje izreke da netko napreduje do svoje nesposobnosti ili da čovjeku treba samo dati vlast da se vidi kakav je. Sve u svemu, u mnogim školama ima problema koji vrlo rijetko dospiju u javnost, a najčešće se ništa može učiniti ili barem promijeniti osim ukoliko se ravnatelj ne zamjeri nekome po "političkoj liniji" kada čudesno odjednom postane vrlo jednostavno smijeniti bilo koga.

28.03.2013. 20:15:00
http://metro-portal.hr/ravnatelj-klasicne-dario-budimir-od-omiljenog-profesora-postao-strah-i-trepet/77298/