Metro-portal.hr

objavljeno 16.01.2013. 09:51:00
VIKEND

Rave'n'Roll i Petar Dundov u Sirupu

Prvi Rave'n'Roll u novoj godini dovodi Forest People u petak, a Petar Dundov pali Sirup u subotu

Petar Dundov allnight
Petar Dundov allnight (Sirup)

Prvi Rave'n'Roll u 2013 donosi nam prvi techno-posjet Zagrebu bosanskohercegovačkog producenta i DJa pod aliasom Forest People. Kulminaciji njegovog interesa kumovao je album Maura Picotta, kojeg je jednom prilikom dobio na dar. Od tog trenutka se rodio "Forest People" kao DJ i produkcijski projekt.

Kao mladi DJ ubrzo se afirmirao na sceni BiH, kroz brojne nastupe, ali i samostalnim angažmanom oko podizanja svijesti o sceni i održavanju, te izgradnji iste. Ubrzo je krenuo i drugim putem svog umjetničkog stvaralaštva kroz vlastitu produkciju čija je kvaliteta gotovo mahnitom brzinom prepoznata od strane mnogih velikana diljem svijeta kao što su: Christ Liebing, Len Faki, Paco Osuna, Technasia, Alex Bau, Richie Hawtin, Dubfire, Umek, Axel Karakasis, Paul Ritch, A. Paul, Rennie Foster i mnogih drugih koji danas podržavaju i sviraju njegove produkcijske radove u svojim setovima.

Forest People je do danas izdao mnoštvo glazbenih radova na raznim izdavačkim kućama kao što su: Nachtstrom Schallplatten, Planet Rhythm, DMOM, Brood Audio, Resopal Schallware,Sick Weird Rough, Naked Lunch, Frequenza, Wall Music, Driving Forces, Par Recordings, Frakture Audio, Globox, Blind Spot Music.

Na prvom Rave'n'Rollu će nastupiti i rezidenti, a sve uz cijenu ulaza od 30kn.

Subota, 19.01.2013.

Petar Dundov allnight

Kad ste posljednji put slušali nekog DJ-a čitavu noć? Takve su noći na današnjoj klupskoj sceni prava rijetkost, a iako je u vremenima disko klubova bilo normalno da jedan čovjek pušta glazbu 5 ili 6 sati, danas se smatra da se u takvu avanturu mogu upustiti sam istinski glazbeni znalci s bogatim iskustvom na danceflooru...

A sinonim za glazbenog znalca među domaćim DJ-ima svakako je Petar Dundov, naš najapoznatiji i najuspješniji glazbenik, ako govorimo o elektroničkoj glazbi i technu, koji po svom talentu, glazbenom stažu i diskografiji spada među najplodonosnije hrvatske autore te svakako spada u sam vrh naših glazbenih izvoznih proizvoda. Jedan je od pionira techno glazbe u ovom dijelu Europe, koji je svoja prva djela izdao još davne 1993. pod pseduonimom Unreal da bi potom s bratom Simonom pokrenuo prvi hrvatski techno live act Brother's Yard. Kao DJ i live performer nastupao je diljem svijeta, a danas iza sebe ima 50-ak singl izdanja te tri samostalna albuma, na kojima je , prema brojinim kritičarima techno glazu uzdignuo na viši stupanj pa je tako njegov harmonični techno uspoređivan s radom skladatelja Phillipa Glassa ili Jean Michela Jarra. Svojevrsna evolucija techno glazbe u Petrovoj interpretaciji posebno je vidljiva na njegovom drugom albumu "Escapements" te na posljednjem "Ideas from the Pond", objavljenom u ožujku ove godine na kultnoj belgijskoj etiketi Music Man.

Petra Dundova nezaobilazno se spominje u gotovo svakom članku, filmu ili knjizi koja opisuje povijest techno glazbe te s pravom spada u svjetske velikane ovog pokreta.

Ulaz: 40kn

16.01.2013. 09:51:00
http://metro-portal.hr/ravenroll-i-petar-dundov-u-sirupu/76002/