Metro-portal.hr

objavljeno 23.02.2013. 06:21:00
TKO JE SAD NA REDU?

Raul Castro se povlači?

Raul Castro je na predsjedničku dužnost izabran godine 2008., naslijedivši na tom mjestu brata Fidela koji se povukao s vlasti

Raul Castro odlazi u mirovinu?
Raul Castro odlazi u mirovinu? (Arhiva)

'Podnijet ću ostavku. Navršio sam 82 godine i imam pravo povući se. Ne mislite li i vi tako?', odgovorio je novinarima uz smijeh Castro, tijekom ceremonije na kojoj je zajedno s ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevom obišao sovjetsko vojno groblje u Havani. Kubanski čelnik nije rekao kada bi se mogao povući s dužnosti.

Na pitanje novinara o govoru koji će održati u nedjelju nakon ponovnog izbora, Raul Castro nije želio govoriti o pojedinostima: 'Ne bi bilo u redu govoriti unaprijed', odgovorio je novinarima, kazavši im kako će 'govor biti zanimljiv' te da ga svakako prate.

Raul Castro je na predsjedničku dužnost izabran godine 2008., naslijedivši na tom mjestu brata Fidela koji se povukao s vlasti iz zdravstvenih razloga. Ranije je izjavio kako bi želio upravljačke dužnosti, među kojima je i predsjednička, ograničiti na dva mandata. Nakon toga su počela nagađanja da bi mu idući mandat mogao biti posljednji. Naime, Raul Castro će 2018., kada mu završi mandat, imati 86 godina.

23.02.2013. 06:21:00
http://metro-portal.hr/raul-castro-se-povlaci/76641/