Metro-portal.hr

objavljeno 09.10.2012. 07:54:00
FRENDOVI

Raul Castro čestitao Chavezu

Savez Caracasa i Havane od 1999. je donio više desetaka sporazuma suradnje dviju zemalja u oblastima nafte, zdravstva, poljoprivrede i obrazovanja

I Fidel je sretan
I Fidel je sretan (Arhiva)

Kubanski predsjednik Raul Castro čestitao je venezuelanskom kolegi Hugu Chavezu na ponovnom izboru u nedjelju, nazvavši ga povijesnom pobjedom i zajamčio je kubansku solidarnost i podršku Venezueli u poruci objavljenoj u ponedjeljak.

"U ime vlade i naroda Kube čestitam na toj povijesnoj pobjedi koja pokazuje neospornu podršku naroda", napisao je Raul Castro u tekstu te poruke koju je objavio kubanski tisak. "Odlučna pobjeda Huga Chaveza osigurava kontinuitet borbe za stvarnu integraciju Naše Amerike", nastavio je Castro.

"Venezuela slavi demokratsko sudjelovanje. Chavez je pobijedio, narod je pobijedio", prema službenom dnevnom listu Granma, koji je izbore u nedjelju nazvao povijesnim uz sudjelovanje od 80,94 posto izbornog tijela.

Savez Caracasa i Havane od 1999. je donio više desetaka sporazuma suradnje dviju zemalja u oblastima nafte, zdravstva, poljoprivrede i obrazovanja.

09.10.2012. 07:54:00
http://metro-portal.hr/raul-castro-cestitao-chavezu/74254/