Metro-portal.hr

objavljeno 15.09.2011. 13:07:58
KAPITALNI PROJEKT

Raspisan međunarodni natječaj za Brijuni Rivijeru

Zaprimanje najboljih ponuda investitora za provedbu razvojnog projekta "Brijuni Rivijera" trajati će do 16. siječnja 2012. godine.

Hrvatsko more

Raspisan je međunarodni natječaj za izbor najboljih investitora za provedbu razvojnog projekta "Brijuni Rivijera" prema BOT modelu na lokacijama Otok Sv. Katarina-Monumenti, Hidrobaza i Pineta, a ponude će se otvarati 16. siječnja 2012. godine.

Natječaj je prema BOT modelu (eng. build, operate and transfer, odnosno izgraditi, upravljati i prenijeti).

Razvojni projekt "Brijuni Rivijera" na lokaciji Otok Sv. Katarina-Monumenti (Pula) provodi se dodjelom koncesija za luke nautičkog turizma te prava građenja i služnosti na kopnenom dijelu lokacije, sve na rok od 50 godina, a na lokaciji Hidrobaza (Pula) i Pineta (Fažana) provodi se modelom prava građenja i služnosti na rok od 66 godina.

Natječaj je, kako je bilo najavljeno nakon ovotjedne sjednice Povjerenstva za realizaciju i provedbu projekta Brijuni Rivijera, objavljen u Allgemeine Zeitungu, Financial Timesu, Jutarnjem listu, Večernjem listu i Glasu Istre.

Prema podacima iz natječaja, na lokaciji Otok Sv. Katarina-Monumenti predviđene su dvije luke nautičkog turizma, ukupnih kapaciteta 550 vezova u moru i 1.200 suhih vezova, s pripadajućim sadržajima, hotel s 4 do 5 zvjezdica, kapaciteta 200 kreveta i kompleks mješovite namjene javnih sadržaja s gastronomskim centrom.

Na lokaciji Hidrobaza, smještenoj nasuprot Brijunskog otočja, predviđeni su hoteli ukupnog kapaciteta do 1.000 kreveta, s 4 do 5 zvjezdica, a ostala površina je zona namijenjena sportu i rekreaciji.

Lokacija Pineta smještena je također nasuprot Brijunskog otočja, a na njoj su predviđeni hoteli ukupnog kapaciteta do 650 kreveta, s 4 do 5 zvjezdica, a ostala površina na toj lokaciji je zona namijenjena sportu i rekreaciji, u neposrednoj blizini borove šume.

Za lokaciju Otok Sv. Katarina - Monumenti Vlada je objavila obavijest o namjeri davanja koncesije (u Narodnim novinama broj 103, te na internet stranicama Vlade i društva Brijuni Rivijera), a za Hidrobazu i Pinetu objavljeni su javni natječaji (cjelokupan tekst poziva u Narodnim novinama broj 104, te na internet stranicama Agencije za upravljanje državnom imovinom, Hrvatske gospodarske komore i društva Brijuni Rivijera).

Na natječaju mogu sudjelovati fizičke i pravne osobe iz zemlje i inozemstva, a naknada za natječajnu dokumentaciju je 35.000 kuna.

Potencijalni investitori za lokacije Hidrobaza i Pineta svoje ponude mogu dostaviti na adresu društva Brijuni Rivijera najkasnije do 16. siječnja 2012. do 12 sati, dok se ponude za dodjelu koncesija na lokaciji Otok Sv. Katarina - Monumenti dostavljaju na adresu Ministarstva mora, prometa i infrastrukure i smatrat će se pravovremenim ako budu otpremljene preporučenom poštanskom pošiljkom s potvrdom uručenja najkasnije do 9. siječnja 2012., a javno otvaranje će se obaviti u sjedištu tvrtke Brijuni Rivijera u Puli 16. siječnja 2012.

Projekt Brijuni Rivijera važan je za hrvatski turizam, vrijednost ulaganja u tri spomenute lokacije procjenjuje se na više od dvije milijarde kuna, a projekt bi omogućio i otvaranje više od dvije tisuće novih radnih mjesta.

Kako je najavljeno nakon sjednice Povjerenstva za realizaciju projekta Brijuni Rivijera, održanoj krajem kolovoza, nakon isteka roka za predaju prijava (16. siječnja 2012.) uslijedit će postupak odabira najpovoljnijih ponuđača, a predviđeni rok za to je 60 dana.

15.09.2011. 13:07:58
http://metro-portal.hr/raspisan-medjunarodni-natjecaj-za-brijuni-rivijeru/63258/