Metro-portal.hr

objavljeno 12.02.2014. 14:20:00
COOL

Raspberry PI: je li netko za maline?!

Zbog svoje cijene, a prvenstveno zbog velikih mogućnosti koje pruža Raspberry Pi će svoje poklonike u Hrvatskoj tek steći

Naučite koristiti genijalno malo računalo
Naučite koristiti genijalno malo računalo (Arhiva)

Kako prodaja Raspberry Pi računala premašuje očekivanu, a ideja pokretač iza njega je pomoć pri dodatnom obrazovanju, na NetAkademiji Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, su od ove godine odlučili ponuditi tečajeve kojima bi polaznicima približili ovo jedinstveno računalo.

Zbog svoje cijene, a prvenstveno zbog velikih mogućnosti koje pruža Raspberry Pi će svoje poklonike u Hrvatskoj tek steći (pogotovo zbog ukidanja carina ulaskom Hrvatske u EU).

Toga su dakako svjesni i na Tehničkom veleučilištu gdje se Raspberry PI proučava i koristi za potrebe nastave te su polučeni velikim interesom i brojnim upitima odlučili znanja ponuditi i izvan studijskog kurikuluma - kroz svoj Centar za cjeloživotno obrazovanje ili popularnu NetAkademiju.

Program, prvi i jedini takav u Hrvatskoj, je koncipiran kroz tri neovisna modula, a polaznici mogu upisivati svaki kao zasebnu cjelinu, ovisno o predznanjima i interesima, objašnjavaju na NetAkademiji.

Tijekom programa polaznici će se upoznati sa strukturom Raspberry Pi računala, operativnim sustavom koji ga pokreće te idejom zašto i kako je nastalo ovo računalo, dok je krajnji cilj tečaja pomoću Raspberry PI računala, spomenutih elemenata i programske podrške, projektirati i izvesti uređaj koji se može koristiti za rješenje nekih svakodnevnih zadaća.

Kompletni program traje 96 sati, 32 sata za svaki modul, a prva grupa očekuje se već u ožujku. Prijave su u tijeku.

Više informacija o samom tečaju naći ćete OVDJE

12.02.2014. 14:20:00
http://metro-portal.hr/raspberry-pi-je-li-netko-za-maline/83250/