Metro-portal.hr

objavljeno 26.10.2010. 18:28:09
ZDRAVKO JANIĆ:

Ranjeni policajac je dobro, specijalci nisu imali izbora

Pripadnik specijalne policije, koji je ranjen krhotinom bombe Ovice Grgića, nije u životnoj opasnosti

Drama u Solinu
Drama u Solinu (Jakov Prkic / Cropix)

Zapovjednik specijalne policije Zdravko Janić danas je izjavio kako su učinjeni krajnji napori da se 16-satna drama s 40-godišnjim muškarcem, koji je bio zaposjeo autocisternu na benzinskoj postaji na Meterizama između Splita i Solina, završi mirno i bez žrtava, ali da su pripadnici specijalne policije bili prisiljeni reagirati pucnjavom iz vatrenog oružja, u kojoj je usmrćen Ivica Grgić.

"Žao mi je što je ta akcija završila smrtnim slučajem", rekao je Janić za današnjeg posjeta pripadniku specijalne policije u splitskom KBC-u gdje se nalazi nakon jutrošnje ozljede od krhotina bombe koju je bacio Grgić prema specijalnoj policiji.

"Dali smo sve od sebe da tu situaciju riješimo mirnim putem, ali nije išlo jer je Grgić odlučio ići do kraja te je bacio dvije bombe, a kad je izvukao upaljač treće, onda su u njega ispaljeni hitci", kazao je Janić.

Po njegovim tvrdnjama Grgić je u naprtnjači imao još šest bomba te je policija morala "postupiti onako kako je postupila", odnosno intervenirati pucnjavom. Jer, dodao je, prve se kuće nalaze samo desetak metara od benzinske postaje na kojoj se događala drama od jučer u 16,30 sati kad je zaposjeo autocisternu na benzinskoj postaji na Meterizama i cijelu noć odbijao predati se prijeteći da će aktivirati eksplozivne naprave.

Pokušali smo iscrpljivanjem odvratiti Grgića od njegovih nauma, ali nismo uspjeli, rekao je Janić. Pripadnik specijalne policije, koji je jutros ranjen krhotinom bombe, operiran je u splitskome KBC-u i nije u životnoj opasnosti.(hina/metro-portal)

26.10.2010. 18:28:09
http://metro-portal.hr/ranjeni-policajac-je-dobro-specijalci-nisu-imali-izbora/50337/