Metro-portal.hr

objavljeno 11.10.2013. 13:37:00
SAVJETI

Rajčicom do lijepog i svježeg izgleda

Rajčica je ukusna i zdrava, no jednako tako korisna može biti i kao saveznik u borbi za ljepotu lica

Rajčica radi čuda za ten
Rajčica radi čuda za ten (Arhiva)

Rajčica nema bez razloga takvo ime, jer kad se pogledaju sve koristi koje od nje ima ljudsko tijelo, stvarno izgleda kao biljka koja je došla ravno iz raja na naš stol. No, osim toga što opskrbljuje naše tijelo potrebnim vitaminima i mineralima, rajčica se može jednako učinkovito koristiti kao saveznik u tretmanima ljepote, naročito za kožu lica.

Recimo, rajčica je sjajna maska za lice. Ako zdrobite jednu rajčicu i jedan avokado i to nanesete kao masku, nakon dvadeset minuta isperite i vaše će lice postati sjajno i zategnuto, kao da ste bili na kozmetičkom tretmanu.

Suziti pore na licu možete mješavinom žlice soka od svježe rajčice s par kapljica limete. Vaticom očistite područja koja vas muče i ostavite da djeluje oko pola sata, pa zatim isperite mlakom vodom. Ako to radite svaki dan dva do tri tjedna, rezultati će postati vidljivi. 

Masnu kožu i akne rješavate maskom od cijele zdrobljene rajčice koju nanesete na lice i ostavite da djeluje do pola sata, nakon čega isperete lice mlakom vodom i nanesete hidratantnu kremu. Svakodnevni tretmani urodit će plodom već za dvadesetak dana.

Recept za brzi tretman prije izlaska - smiksajte jednu veću rajčicu sa žlicom meda, nanesite na lice i ostavite par minuta, a zatim isperite mlakom vodom. Izgledat ćete svježije i odmornije, a koža će vam biti sjajna.

11.10.2013. 13:37:00
http://metro-portal.hr/rajcicom-do-lijepog-i-svjezeg-izgleda/80981/