Metro-portal.hr

objavljeno 05.06.2011. 20:39:57
GRAND SLAM

Rafael Nadal osvojio šesti Rolad Garros

Staru mušteriju na pariškoj zemlji Rogera Federera isprašio u četiri seta

Rafa je stigao do desetog Grand Slam naslova
Rafa je stigao do desetog Grand Slam naslova (MWN)

Prije početka Roland Garrosa sve je naslovnice okupirao Novak Đoković svojom fenomenalnom serijom nepobjedivosti ove godine, a Nadal je bio na marginama, uglavnom u komentarima kako četiri uzastopna poraza u finalima od Đokovića moraju ostaviti traga na njegovom samopouzdanju.

Mučenje u prvim kolima samo je pojačalo glasine, koje se nisu smirivale niti nakon što je Ljubičića otpuhao s terena. Đokovića mu je u polufinalu s vrata skinuo Federer, no Švicarac je u finalu nastavio crnu seriju poraza protiv Rafe.

U prvom je setu vodio 5:2 i činilo se da ima šanse osvojiti Garros u direktnom dvoboju protiv najvećeg suparnika, ali Nadal je ubacio u višu brzinu i pobijedio 7:5, 7:6 (3), 5:7, 6:1 osvojivši po šesti put u karijeri pariški Grand Slam, izjednačivši se u broju naslova s legendarnim Šveđaninom Bjornom Borgom.

Federer je ostao na 16 osvojenih Grand Slam titula, Rafael Nadal ima ih već deset, a Đokoviću je preostalo da se što bolje pripremi za Wimbledon ako želi postati svjetski igrač broj 1.

05.06.2011. 20:39:57
http://metro-portal.hr/rafael-nadal-osvojio-sesti-rolad-garros/59774/