Metro-portal.hr

objavljeno 05.10.2010. 07:37:44
STANJE U PROMETU

Radovi na cestama širom zemlje

Sanacija posljedica poplava još traje, uz uobičajena održavanja promet teče normalno

Stanje na cestama
Stanje na cestama (HAK)

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, dalmatinskom zaleđu i Slavoniji. Magla smanjuje vidljivost na dionici autoceste A 2 Zagreb-Macelj, između Zaprešića i Krapine. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Danas, 5. listopada, od 10 do 14 sati, za sav promet u oba smjera bit će zatvorena dionica autoceste A 4 Zagreb-Goričan, između čvorova Varaždin i Novi Marof, zbog vježbe gašenja požara u tunelu Hrastovec. Obilazak je državnim cestama D 3 i D 22.

Za sav je promet, zbog oštećenog mosta, zatvorena državna cesta D 36 Popovača-Sisak na dijelu kroz šumu Brezovica. Obilazak: Ivanić Grad - Martinska Ves ili Kutina-Novska - Jasenovac, te čvor Popovača-čvor Ivanja Reka-zagrebačka obilaznica-Velika Gorica-Sisak. Zbog sanacije nasipa zatvorena je županijska cesta ŽC 3069 Strmec Bukevski (Ž 3069)-Obed.

Na autocesti A 1, zbog redovnog održavanja tunela Sveti Rok promet teče kroz jednu tunelsku cijev, a zbog suženog kolnika, zabranjen je prolazak izvanrednih prijevoza čija širina prelazi 3,40 m.

Do 18. listopada, zbog radova na križanju sa ulicom Rudolfa Fizira promet teče dvosmjeno (po sjevernom koničkom traku, u dužini od oko 500m) na državnoj cesti D 30 između Velike Gorice i Zagreba (Buzina). Zatvoreno je križanje sa županijskom cestom ŽC 3299, Velika Gorica (D 30)-Gradići (L31149). Upozoravamo vozače da poštuju privremenu prometnu signalizaciju, a u vrijeme pojačanog prometa (radni tjedan) molimo ih za strpljenje.

Na zagrebačkoj obilaznici, između čvora Kosnica i čvora Buzin, i na autocesti A 4, u zoni nadvožnjaka Kraljevečki Novaki, zbog radova, ograničenje brzine je 80 km/h.

Zbog sanacije klizišta na državnoj cesti D 116, oko 3 km od Hvara prema Starom Gradu, u dužini od 100 m vozi se jednim trakom, naizmjence.

Za sav promet zbog radova zatvoreni su:
- D 22 Novi Marof-Sudovec. Obilazak je Breznica-Visoko-Sudovec.
- čvor Umag na Istarskom ipsilonu (obilazak je državnom cestom D 200 preko Plovanije (do 15.10.2010.)
- dionica državne ceste D 1 (Puškarićeva ulica) na dijelu od Karlovačke ulice do spojne ceste sa Jadranskom avenijom. Obilazak je Jadranskom avenijom i preko čvora Lučko.

Za teretna vozila zbog sanacije klizišta zatvorene su:
- D 34, Daruvar-Maslenjača i ŽC 4030, na dionici Orahovica-Kutjevo,
te zbog radova: D 300 između Buja i županijske ceste prema Brtonigli. (obilazak: Buje-Plovanija-Umag-Novigrad).

05.10.2010. 07:37:44
http://metro-portal.hr/radovi-na-cestama-sirom-zemlje/49233/