Metro-portal.hr

objavljeno 16.09.2010. 17:41:36
RJEŠENJE ODGOĐENO

Radnici Đuro Đaković - Alatnice prekinuli prosvjed

Radnici Alatnice sačuvali bi svoja radna mjesta i tvrtku kad bi dobili ugovor na pet godina i nastavili proizvoditi protugradne rakete

Radnici Đuro Đaković - Alatnice prekinuli prosvjed
Radnici Đuro Đaković - Alatnice prekinuli prosvjed (Dragan Matić/Cropix)

Stotinjak radnika Đuro Đaković - Alatnice prekinulo je poslijepodne prosvjed ispred Ministarstva poljoprivrede nakon što je dogovoreno da će njihov zahtjev za potpisivanje ugovora o proizvodnji protugradnih raketa biti riješen na sastanku koji će se održati do kraja idućeg tjedna.

Na tom bi sastanku predstavnici Sindikata metalaca Hrvatske (SMH), Ministarstva gospodarstva, Ministarstva poljoprivrede i Državnog hidrometeorološkog zavoda trebali postići rješenje u vezi zahtjeva radnika Alatnice da im se kroz proizvodnju protugradnih raketa osigura posao i sačuvaju radna mjesta.

Rješenje problema bio bi ugovor na pet godina izravnom pogodbom, jer bi time osigurali šansu da Alatnica opstane, rekao je predsjednik SMH Vedran Dragičević nakon razgovora s glasnogovornikom Ministarstva poljoprivrede Mladenom Pavićem. Pavić je okupljenim radnicima obećao da će se na najavljenom sastanku pronaći konačno rješenje koje bi zadovoljilo interese svih zainteresiranih strana.

Radnici Alatnice iz Slavonskog Broda danas su oko 11 sati započeli prosvjed pred zgradom Ministarstva poljoprivrede u Zagrebu, a prosvjed je završen nešto poslije 15,30 sati. Prosvjedom su tražili da se Alatnici osigura nastavak proizvodnje protugradnih raketa, a time i njihova radna mjesta. Zatražili su potpisivanje ugovora o proizvodnji protgradnih raketa u Đuro Đaković - Alatnici, a Ministarstvo poljoprivrede i Vladu optužili su za uvoz protugradnih raketa iz Srbije i Crne Gore, umjesto da štite domaću proizvodnju.

Ako nama treba šest tisuća raketa godišnje da sačuvamo svoja radna mjesta, pitam Vladu zašto je uvezeno 30 tisuća raketa u zadnjih pet godina, upitao je tijekom prosvjeda predsjednik SMH Vedran Dragičević. (hina/metro-portal)

16.09.2010. 17:41:36
http://metro-portal.hr/radnici-djuro-djakovic-alatnice-prekinuli-prosvjed/48095/