Metro-portal.hr

objavljeno 13.01.2010. 20:01:21
ISPLATITE NAM PLAĆE

Radnici "Đakovštine" najavljuju prosvjed ako im vlada ne pomogne

Na sastanku, koji su organizirali sindikat i radničko vijeće, čulo se da je tvrtka blokirana više od godinu dana i da duguje više od 400 milijuna kuna

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Radnici prehrambeno-prerađivačke tvrtke "Đakovštine" d.d., najveće u đakovačkom kraju, na današnjem su sastanku zaposlenika zatražili vladinu pomoć za spas te tvrtke s približno 500 radnika. Traže da se sastanak u vladi održi u srijedu, 20. siječnja, a ne dobiju li poziv najkasnije do ponedjeljka, čulo se danas, autobusima će doći u Zagreb na prosvjed.

Na sastanku, koji su organizirali sindikat te tvrtke i radničko vijeće, čulo se da je "Đakovština" blokirana više od godinu dana, od kada se ne uplaćuju ni porezi ni doprinosi, da duguje više od 400 milijuna kuna, a plaće nisu isplaćene za zadnja tri mjeseca.

Sastanku su nazočili i svi članovi uprave s predsjednikom Mijom Matićem na čelu, od kojih radnici zahtijevaju da ih cjelovito izvijeste o stanju u tvrtki, koje otežava i činjenica da na skladištima nema sirovine, zbog čega je upitna proizvodnja.

Govoreći o korijenima krize u "Đakovštini", Matić je spomenuo i pregovore uprave s osječkim "Žitom" kao mogućim strateškim partnerom.

"Zahtijevamo da se do petka, 15. siječnja, u potpunosti isplati plaća za listopad i studeni, inače u ponedjeljak, 18. siječnja, najavljujemo štrajk", rekao je regionalni povjerenik Sindikata PPDIV-a Šimo Orešković, ocijenivši stanje u "Đakovštini" izvanrednim. (hina/metro-portal)

13.01.2010. 20:01:21
http://metro-portal.hr/radnici-djakovstine-najavljuju-prosvjed-ako-im-vlada-ne-pomogne/30621/