Metro-portal.hr

objavljeno 01.10.2010. 15:54:52
ČEKA SE ODLUKA SUDA

Radnice Kamenskog i dalje štrajkaju, u posjetu stiže Josipović

Radnice tekstilne tvornice Kamensko nastavile su danas štrajk, koji su započele u srijedu tražeći isplatu pet zaostalih plaća

Radnice Kamenskog u štrajku
Radnice Kamenskog u štrajku (Cropix)

Iz Ureda Predsjednika radnicama je najavljeno da će ih Josipović u devet sati ujutro posjetiti u tvornici kako bi porazgovarao o njihovim problemima, s obzirom da pet mjeseci nisu primile plaće te da čekaju pokretanje stečaja tvrtke. 

Radnica Đurđa Krnjak potvrdila je da su radnice počele podizati jednokratnu pomoć u iznosu od 1000 kuna, koju im daju Centri za socijalnu skrb. Također je pokrenuta realizacija dogovora s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva čiji su predstavnici obećali da će razgovarati s predstavnicima banaka, Zagrebačkog holdinga i Porezne uprave.

Od banaka će tražiti da određeno vrijeme zastanu s opomenama i terećenjem radnica za neplaćene rate kredita, od Zagrebačkog holdinga da tolerira to što radnice ne mogu kupovati karte za prijevoz, a od Porezne uprave da omogući povrat poreza nekim radnicama.

Radnice su i danas, kao i svakog dana od početka štrajka, organizirale prosvjednu šetnju od tvornice na Trgu Francuske Republike do Trga bana Jelačića i natrag. Radnice Kamenskog štrajkaju od srijede u organizaciji Sindikata tekstila, obuće, kože i gume Hrvatske tražeči isplatu najmanje triju zaostalih plaća ili pokretanje stečajnog postupka.

Trgovački sud u Zagrebu donio je odluku o pokretanju predstečajnog postupka te imenovao predstečajnog upravitelja Zdravka Mitaka koji treba utvrditi jesu li se stekli uvjeti za pokretanje stečaja. Ročište o pokretanju stečaja zakazano je za 12. listopada na Trgovačkom sudu u Zagrebu. (hina/metro-portal)

01.10.2010. 15:54:52
http://metro-portal.hr/radnice-kamenskog-i-dalje-strajkaju-u-posjetu-stize-josipovic/49063/