Metro-portal.hr

objavljeno 05.06.2008. 06:05:38

Rađenović drugi čovjek Holdinga

Nedavno pretučeni direktor i dalje će upravljati Zagrebačkim cestama, ovaj put s više pozicije

Zagrebački holding pronašao je način da makne Rađenovića s ‘opasne pozicije’, a da istodobno ostane ‘dio tima’
Zagrebački holding pronašao je način da makne Rađenovića s ‘opasne pozicije’, a da istodobno ostane ‘dio tima’ (Davor Pongračić/CROPIX)

Pretučeni direktor Zagrebačkih cesta Igor Rađenović imenovan je na potpredsjedničko mjesto u Zagrebačkom holdingu i s te će pozicije koordinirati rad u Zagrebačkim cestama, priopćeno je jučer iz Holdinga.

Reagirajući na, kako se navodi, različite interpretacije i spekulacije u dijelu tiska vezane uz status i budući angažman Igora Rađenovića, Zagrebački holding je izvijestio kako se Uprava Holdinga na jučerašnjoj sjednici suglasila s Rađenovićevom željom ‘da i dalje ostane zadužen za poslovanje Zagrebačkih cesta, ali s pozicije potpredsjednika Zagrebačkog holdinga’. ‘Uprava se suglasila s tim njegovim zahtjevom te u suglasnosti s Rađenovićem oformila tim stručnjaka koji će zajedno s njime koordinirati rad u Zagrebačkim cestama’, navodi se.

Uz Rađenovića, u timu će biti Stipan Matoš, član Uprave već otprije zadužen za Podružnicu Zagrebačke ceste, te sam predsjednik Uprave Slobodan Ljubičić. Voditelj Zagrebačkih cesta do daljnjega će biti Srećko Vučković, zaposlen u Zagrebačkim cestama.

Rek’o pa porek’oNakon što je pretučen, Igor Rađenović je preko medija zatražio konkretnu podršku gradonačelnika Milana Bandića i predsjednika Uprave Holdinga Slobodana Ljubičića, rekavši: ‘Spreman sam se vratiti jedino ako se zato osiguraju potrebni uvjeti, a to su učinkoviti i brzi potezi institucija sustava i vlasnika.’. 

‘Rađenović će kao potpredsjednik Holdinga po poslovnoj liniji biti nadređen menadžmentu Zagrebačkih cesta i nastaviti sa svojim naporima da se sredi stanje u toj podružnici, a što je samo privremeno prekinuo brutalni i zločinački napad na njega, koji Uprava Zagrebačkog holdinga opetovano najoštrije osuđuje i poziva sve relevantne državne institucije da što prije otkriju i kazne izvršitelje i nalogodavce tog gnjusnog čina’, stoji na kraju priopćenja koji potpisuje glasnogovornik Holdinga Nenad Ivanković.  (METRO)

05.06.2008. 06:05:38
http://metro-portal.hr/radjenovic-dopredsjednik-holdinga/8177/