Metro-portal.hr

objavljeno 25.10.2013. 09:03:00
SAVJETI

Radite stojećki i mršavite

Kako godišnje izgubiti 30 tisuća kalorija više, a da pritom ne morate manje jesti ili više vježbati? Ništa jednostavnije od toga ...

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)

Kako bi vam se svidjelo kad bi vam netko rekao da možete godišnje potrošiti 30 tisuća kalorija više bez dodatnog vježbanja? Vjerojatno biste odmah pristali na to, a recept za tako nešto ne može biti jednostavniji - trebate više stajati.

Da ovo nije pusta priča pokazalo je istraživanje u kojem su ljudima koji rade sjedeći najmanje osam sati zadali zadatak da svoje dnevne obaveze 3 sata moraju izvršavati stojećki, a uspjeh je iznenadio i istraživače. 

Ova neznatna promjena dala je sjajne rezultate, jer su se ispitanici osjećali puni energije, porastao im je broj otkucaja srca i svi do jednoga su izgubili nekoliko kilograma. 

Kako velik broj ljudi sjedi dnevno i po 12 sati, ovakav recept mogao bi donijeti i bolje rezultate, a sve što je potrebno je samo malo kvalitetnija organizacija vremena i radnog prostora, bez nekih drastičnih zahvata. 

Stoga, ovaj recept toplo preporučujem, pa pokušajte barem tjedan dana raditi na ovaj način, nakon toga ćete sami poželjeti tako nastaviti raditi. 

25.10.2013. 09:03:00
http://metro-portal.hr/radite-stojecki-i-mrsavite/81246/