Metro-portal.hr

objavljeno 12.02.2011. 15:24:00
RADIONICE

Radionice za umirovljenike

Program radionica za umirovljenike u Cekateu tijekom veljače je izuzetno bogat

Klub umirovljenika Melisa organizira radionice
Klub umirovljenika Melisa organizira radionice (Cekate)

Centar za kulturu Trešnjevka poziva umirovljenike da se tijekom veljače upišu na dramsku radionicu „Teatar Seniora", likovnu radionicu „Melis", plesnu radionicu „Afrički ples", te program „Zdravi život" u sklopu kojega nudimo radionicu „Tjelesna rekreacija" i radionicu „Ljekovito bilje".

Osim toga, primaju se i prijave za radionice koje su već u tijeku, a to su radionica keramike, radionica društvenih plesova, konverzacijski tečaj engleskog jezika, radionica pjevanja i druženja, te koverzacijski tečaj francuskog jezika.

Prijave se primaju do popunjenja radionica.
Nove radionice počinju u ožujku, a odvijat će se u Domu kulture Prečko, Prečko bb.

Info: 01/3027 411, 01/ 3695 457, 091/3027415, ameniss@cekate.hr

 

NOVE RADIONICE:

Dramska radionica „ Teatar Seniora"

Voditelj radionice: Robert Ugrina
Radionica traje od 07.03. do 06.06.2011., ponedjeljkom
od 11 do 13 sati u Domu kulture Prečko
U ovoj radionici polaznici će učiti osnove glume i pokreta, te scenski nastup. Dramska grupa bit će vođena u smjeru pripovjednog teatra. Po završetku radionice polaznici će pripremiti završnu predstavu koja će se bazirati na hrvatskim tradicionalnim pripovijetkama i bajkama.  

Likovna radionica „Melisa"

Voditelj radionice: Mario Slunjski
Radionica traje od  07.03. do 06.06.2011., ponedjeljkom
od 12:30 do 14 sati u Domu kulture Prečko
Kroz radionicu polaznici će pod stručnim vodstvom razvijati svoju kreativnost. Radionicom ćemo obuhvatiti četiri osnovne likovne tehnike; dvije crtačke i slikarske: olovka, ugljen, akvarel i tempera. Bazirat ćemo se na četiri osnovna oblika: kuglu, kocku, kvadrat i valjak.  Po završetku radionice organizirat ćemo izložbu radova nastalih tijekom radionice. Radovi ostaju u vlasništvu polaznika.

Plesna radionica „Afrički ples"

Voditeljica radionice: Gordana Markušić
Radionica traje od  07.03. do 06.06.2011., ponedjeljkom
od 19:00 do 20:30  u Domu kulture Prečko
Afrički ples je specifičan po korištenju tijela koje se ne tretira kao jedna "tvrda" cjelina, već se dijeli u više dijelova (npr. ramena, prsa, zdjelica, ruke, noge), koji se mogu pokretati u različitim ritmovima, neovisno jedan o drugom. Imitiraju se pokreti životinja, uz pratnju bubnja. Ovaj ples osim razvoja vlastite kreativnosti služi kao vježba motorike.

 

PROGRAM ZDRAVI ŽIVOT

Radionica „Ljekovito bilje"

Voditeljica radionice: Gruda Špicer
Radionica traje od od 07.03. do 27.06.2011.,
ponedjeljkom  od 18 do 20 sati  u Domu kulture Prečko
i prema dogovoru u prirodi

Osim mogućnosti upoznavanja najpoznatijih vrsta i pravilnog načina njihova sabiranja, polaznici mogu steći i osnovna saznanja o njihovoj primjeni, izradi biljnih pripravaka, te uzgoju u vlastitom vrtu.


Radionica „Tjelesna rekreacija"

Voditelj radionice: Viktor Majerić
Radionica traje od  07.03. do 27.06.2011.,
ponedjeljkom od 17 do 18 sati u Domu kulture Prečko
i prema dogovoru na otvorenom

Polaznici se rekreiraju pod stručnim vodstvom kineziologa. Program se prilagođava mogućnostima i zdravstvenom stanju polaznika. Osiguran individualan pristup i stručni savjeti vezani uz zdravlje.

Uz stalne voditelje, predvođene iskusnim kineziologom i psihologom, program „Zdravi život" predviđa i uključivanje gostiju koji su stručnjaci za pojedina područja, odnosno teme zanimljive i važne polaznicima radionica.

JOŠ SE MOŽETE UPISATI NA:

Pjevanje i druženje

Voditelj radionice: Viktor Majerić
Radionica se odvija od 11.10.2010 do 27.06.2011.,
ponedjeljkom   od 10 do 12 sati u Domu kulture Prečko
Na radionici se uče starogradski napjevi. Radionica je namijenjena umirovljenicima koji se ne žele aktivno uključiti u rad nekog zbora i profesionalno se baviti pjevanjem, već pjevaju iz vlastitog zadovoljstva. Nije potrebno predznanje i glazbeno iskustvo.

Radionica obrade keramike i keramoskulpture

Voditeljica radionice: Gruda Špicer  

Radionica se odvija od 06. 10. 2010. do 29.06.2011., srijedom od 15 do  17 sati  i od 17  do 19 sati u Domu kulture Prečko
Polaznici uče različite tehnike obrade gline od priprema za obradu, oblikovanja, sušenja, te paljenja i glaziranja. Radionica se dijeli na obradu keramike i keramoskulpturu.
Polaznici će na radionici naučiti izrađivati posude, ukrasne predmete, keramoskulpture i nakit.
Po završetku radionice organiziramo izložbu radova polaznika, te tijekom radionice tematske izložbe, npr. Ususret Uskrsu- Izložba keramičkih jaja.
Svi radovi nastali tijekom keramičkih radionica ostaju u vlasništvu polaznika.

Konverzacija engleskog jezika

Voditeljica radionice: Višnja Sepčić- Gašpić
Radionica se odvija od 02. 02. do 29.06.2011.,
srijedom od 9 do 10 sati i od 10 do 11 sati u Domu kulture Prečko
Radionica obuhvaća konverzaciju na engleskom jeziku i stoga polaznici moraju imati određeno predznanje. Na radionici se radi s profesoricom engleskog jezika, te se obrađuju svakodnevne teme iz britansko/američke kulture.

Društveni plesovi

Voditeljica radionice:  Hana Dužević
Radionica se odvija od 03. 02. do 30.06.2011.,
četvrtkom od 19 do 20:30 sati u Domu kulture Prečko
Na ovoj radionici polaznici usvajaju pokrete standardnih društvenih plesova. Svaki susret započinje razgibavanjem, te se nastavlja demonstracijom plesnih pokreta. Osim samog učenja plesa voditelj će polaznike upoznati s detaljima iz povijesti tog plesa; gdje je nastao, gdje je popularan, koje doba je najviše obilježio, te ostale zanimljive informacije vezane uz taj ples.

Konverzacija francuskog jezika

Voditelj radionice: Vladimir Špicer
Radionica se odvija od 03.02.do 30.06.2011,
četvrtkom od 11 do 12 sati u Domu kulture Prečko

Radionica obuhvaća konverzaciju na francuskom jeziku i stoga polaznici moraju imati određeno predznanje. Na radionici se radi s  profesorom francuskog jezika, te s gostima  koji su izvorni govornici farncuskog jezika. Obrađuju se svakodnevne teme iz francuske kulture.

 

12.02.2011. 15:24:00
http://metro-portal.hr/radionice-za-umirovljenike/55257/