Metro-portal.hr

objavljeno 15.02.2022. 17:01:00
COOL

Radionice održivog razvoja

Radionice će se održati u suradnji sa udrugom Zeleni klik!, a traju od 21. do 25. veljače 2022. od 10,30 do 12 sati

Cool School na Trešnjevci
Cool School na Trešnjevci (Arhiva)

Centar za kulturu Trešnjevka organizira za vrijeme školskih praznika besplatne Cool School radionice održivog razvoja za djecu (6+). Radionice će se održati u suradnji sa udrugom Zeleni klik!, a traju od 21. do 25. veljače 2022. od 10,30 do 12 sati. Sve radionice se održavaju u prostorijama Centra za kulturu Trešnjevka.
Opis radionica:

Pticu na grani zimi nahrani - izrađujemo hranilice za ptice od tetrapaka i papirnatih rolica
Zimske vrećice mirisnog ljeta - šivamo vrećice od reciklirane tkanine, crtamo flomasterima i punimo cvjetovima lavande
Sukulenti - mali zeleni kućni ljubimci - upoznajemo sukulente, učimo kako se jednostavno razmnožavaju, te ih sadimo u teglice koje ukrašavamo
1, 2, 3 u igri ste ponovno svi - osmišljavamo društvenu igru koju onda i izrađujemo od recikliranih materijala, te je svi zajedno odigramo
Viseći vrtovi u bocama - sadimo peršin, rajčicu i papriku u boce te ih pretvorimo u viseće vrtove pomoću magičnih čvorova (djeca donose boce od 1,5 l sa sobom na radionicu)

PRIJAVE: https://forms.gle/JzNFTimvosyhWt4Z7

O Cool School radionicama za djecu: Radionice za vrijeme školskih praznika su namijenjene osnovnoškolskom uzrastu, tu se stječu vještine, znanja i velika prijateljstva. Već dvadesetak godina kreiramo razne kreativne radionice kroz različite module koji se bave likovnošću, plesom, kazalištem, sportskim, medijskim sadržajem i održivim razvojem, a na njima se djeca uče raditi projektno i timski. 

O udruzi Zeleni klik!: Udruga sukladno svojim ciljevima djeluje na održivom razvoju i zaštiti okoliša i prirode, a osnovana je u cilju unapređivanja, razvoja i podizanja kvalitete življenja, osobito u području održivog razvoja, ekologije i razvoja zajednica te s primjenom na svim društvenim skupinama. Zeleni klik!

15.02.2022. 17:01:00
http://metro-portal.hr/radionice-odrzivog-razvoja/136494/