Metro-portal.hr

objavljeno 08.11.2010. 17:24:02
UPRAVA IZAŠLA U SUSRET

Radio 101: Zaposlenima će biti isplaćena prva od dviju plaća

Uprava Radija 101 priopćila je da je izišla ususret onima koji su sudjelovali u štrajku unatoč njegovoj nelegalnosti te da je on protekao u mirnom ozračju

Radio 101 štrajka
Radio 101 štrajka (CROPIX)

Predsjednik Uprave Drago Perić navodi da će do kraja dana biti isplaćena prva od dviju plaća, za koju su sredstava osigurana krajem prošlog tjedna, a siguran je da će do kraja mjeseca ispuniti i drugi dio obveza iz Sporazumu iz rujna ove godine. Izrazio je nadu da će sindikat i uprava sjesti za stol i dogovoriti način rada koji će biti u interesu svih zaposlenika.

Prema tvrdnjama uprave, štrajkao je dio zaposlenih u tehnici, marketingu, administraciji, te dio novinara, dok se štrajku nisu odazvali novinari Informativno-političkog programa te najveći dio Glazbene redakcije.

Uz Upravu, priopćenjem se oglasio i dio djelatnika koji se nije priključio štrajku a, kako tvrde, radi se o glazbenoj redakciji, dijelu producenata jutarnjeg, dnevnog i popodnevnog programa, te novinari koji potpisuju većinu govornoga, informativno-političkog programa. Ističu kako u štrajku ne sudjeluju vlastitim odlukom jer smatraju da, u situaciji u kojoj se Radio našao zbog kriminalnog poslovanja u zadnjih 10 godina, jedini adut za preživljavanje može biti samo rad i program.

Predjsednik Uprave pozvao je Sindikat novinara Hrvatske i Hrvatsko novinarsko društvo da radiju pomognu u prevladavanju poteškoća zbog kojih je radio doveden na sam rub opstanka. "Ujedno poručujemo predsjedniku HND-a Zdenku Duki da njegov zadatak nije da komentira poslovnu koncepciju Radija 101 jer je to isključivo u domeni skupštine Radija 101 odnosno suvlasnika. Bilo bi bolje da nam pomogne u u borbi protiv onih koji su zadnjih 10 godina Radio i doveli do današnje situacije", ističe Perić.

Dodaje kako uprava nikome nije prijetila otkazima niti Državnim odvjetništvom nego su ukazali na nezakonitost štrajka. "Razumijemo zaposlenike i podržavam njihovo pravo, ali Radio 101 je u zadnjih 10 godina besramno pokraden i doveden u tu tešku situaciju katastrofalnim vodstvom bivše Uprave. Osim već podnesenih kaznenih prijava protiv bivše Uprave, zasigurno će još neki morati odgovarati, prvenstveno dio suvlasnika koji su bili upoznati ili su trebali biti upoznati s kriminalnim poslovanjem na Radiju 101 ali ga nisu sprječavali ili su se njime čak okoristili. Njih očekuje radno mjesto na Radiju Remetinec", zaključuje Perić. (hina/metro-portal)

 

08.11.2010. 17:24:02
http://metro-portal.hr/radio-101-zaposlenima-ce-biti-isplacena-prva-od-dviju-placa/50905/