Metro-portal.hr

objavljeno 09.08.2011. 17:15:00
DIRTY DANCING

Radi se remake Prljavog plesa

Remake će režirati Kenny Ortega, koreograf u originalu i redatelj dokumentarca This is It o Michaelu Jacksonu

Plakat originalnog filma iz 1987. godine
Filmski klasik "Prljavi ple iz 1987. uskoro će dobiti 'remake' u kojemu će originalnoj glazbi iz toga filma biti pridodana glazba iz šezdesetih te neke posve nove skladbe, objavio je filmski studio Lionsgate.

Glumci za novu verziju filma, moderniziranu i prilagođenu novoj generaciji gledatelja, još nisu izabrani, a režirat će je Kenny Ortega, koreograf prve verzije "Prljavog plesa" i redatelj dokumentarnog filma "This Is It" snimljenog na probama za posljednju, nikad održanu koncertnu turneju Michaela Jacksona.

"Gotovo 25 godina nakon premijere originalne verzije, popularnost filma ne jenjava. Smatramo da je došao pravi trenutak da se priča modernizira i ponosni smo što možemo reći da projekt vodi Kenny Ortega", priopćio je predsjednik Lionsgatea Joe Drake.

"Prljavi ples" priča je o odrastanju u kojoj učitelj plesa Johnny Castle, kojega je glumio pokojni Patrick Swayze, počinje zabranjenu vezu s tinejdžerkom Frances "Baby" Houseman (Jennyfer Grey). Prvotno niskobudžetni film odmah je postao veliki hit, dobio Oscara za najbolju glazbu i najbolju originalnu pjesmu za "(I've Had) The Time of My Life", te je prodan u više od 10 milijuna primjeraka na DVD-ima. Po njemu su u Londonu i još šest zemalja postavljene i kazališne hit-predstave.

Swayze je 2009. podlegao raku gušterače u dobi od 57 godina a Grey se u središtu pozornosti javnosti ponovno našla 2010. nakon pobjede na američkoj inačici showa "Ples sa zvijezdama".

 

09.08.2011. 17:15:00
http://metro-portal.hr/radi-se-remake-prljavog-plesa/62119/