Metro-portal.hr

objavljeno 01.02.2008. 03:06:49

Quelle Fashion.hr

U Varaždinu počeo modni događaj sezone

Fotografija vijesti

Iza nas je prvi dan najvećeg modnog događaja sezone, Quelle Fashion.hr-a. Ispred Varteksove hale u Varaždinu već se sat vremena prije početka revija počela stvarati gužva. Svi su htjeli vidjeti što to hrvatski vodeći dizajneri imaju reći za sezonu jesen-zima 2008/2009. Na otvorenju je bio i gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok te nekolicina, uglavnom mlađahnih celebrityja poput Ele, članice prgave obitelji Dvornik i glumca Roberta Boškovića.

Uslijedila je revija Mustri, iza čije kolekcije ove sezone stoji stručni tim u sastavu Jasna Štih-Kapetanić i Sanja Jakupec (dizajn odjeće), Biba Šipek (dizajn pletenine) i Sanja Tabak (dizajn nakita). Mustre su se predstavile haljinama tamnih boja u  kombinaciji svile i viskoznog pletiva koje zbog svoje jednostavnosti i elegancije mogu poslužiti kao idealan izbor za večernji, ali i dnevni look.

Na pistu su potom izašle manekenke u kreacijama s potpisom simpatičnih mladih dizajnerica, Maje i Petre Špoljar. Plavokose sestre za sljedeću jesen i zimu veselo poručuju ‘Bez obzira na duge i hladne dane, obucite se što kraće, uže i ženstvenije i hrabro pokažite svoje atribute, prije svega grudi i bokove’. Od boja su koristile lak-tamno plavu i neboje, crnu, bijelu i sivu, a od materijala til i finu runsku vunu koja ističe sve tjelesne prednosti, a nažalost i mane. Dizajnerice su veliku pažnju poklonile  motivima iz prirode, posebice plodu stabla, koji neki narodi smatraju svetim te ga povezuju s vjerovanjem o vječnom životu.

Petak 1. veljačeRobert Sever za Dove
Envy Room
Nada Došen
Jular
quelle styling by Petar Trbović

Subota 2. veljačeDi Caprio
Igor Galaš
Ivica Skoko
Ivica Klarić
Branka Donassy
Najveći pljesak publike pripao je mladom Stjepanu Čuki, koji je nastup na Quelle Fashion.hr-u zaslužio pobjedom na Modnom ormaru, događaju neprofitnog karaktera u organizaciji Tekstilno – tehnološkog fakulteta iz Zagreba, čiji je glavni cilj promocija i afirmacija hrvatskog modnog dizajna u sklopu dizajnerske struke. Stjepan ističe da se u budućnosti želi baviti isključivo dizajniranjem muške odjeće, a sudeći po reakciji na onu koju je predstavio jučer, da se naslutiti  kako 25-godišnjeg momka iz Kutine očekuje blistava budućnost u svijetu mode. Stil koji dominira kolekcijom je ležeran, a vidljiva je i prisutnost sportskih elemenata.

Pokloni iznenađenjaAtraktivne hostese Metro Expressa, medijskog pokrovitelja Quelle Fashion hr-a jučer su razveselile ljubitelje mode u Varteksovoj hali prigodnim poklonima iznenađenja. 

- U svakom muškarcu čuči dječački duh, ja sam ga samo prilagodio današnjem vremenu – poručuje perspektivni Stjepan.

Prvu večer ovosezonskog Quelle Fashion.hr-a zaključila je Andrijana Subotić-Pjajčik koja se krije iza imena Etna Maar. Pozitivan dojam o kolekciji u kojoj se ističu odjevni predmeti zemljanih tonova i asimetričnih krojeva odlično su upotpunile cipele tvrtke Spil For2. Dizajnerica kaže kako je inspiraciju pronašla u filmu ‘Izgubljeni u prijevodu’.

- To je sasvim obična priča ispričana na neobičan način. Zapravo, do samoga kraja ne znam točno što će mi pasti na pamet i čega ću se dosjetiti. Obožavam improvizirati.
Poslije službenog dijela, fešta se nastavila na Energy & Miss Sixty partyju. Glazbu su puštali DJ-i G.O.C. i Bizzo Bodega.

Danas su na repertoaru revije Roberta Severa, koji se udružio s Doveom kako bi svijetu poručio da ljepota ne poznaje dobne granice, Envy Room-a, Nade Došen, Julara i Quellinog Petra Trbovića.

Piše: Iva Novak
01.02.2008. 03:06:49
http://metro-portal.hr/quelle-fashion-hr/2149/