Metro-portal.hr

objavljeno 20.02.2014. 12:41:00
KONCERTI

Queens of the Stone Age stižu 10. lipnja

Queensi su danas objavili da kreću na turneju gdje će promovirati posljednji album ...Like Clockwork iz 2013. godine, a Zagreb je uvršten na listu gradova

Queens of the Stone Age u ZG
Queens of the Stone Age u ZG (Arhiva)

Kao uvod u ovogodišnje izdanje INmusic festivala koji će se održati 23-25. lipnja, očekuje nas pravi spektakl Queens of The Stone Age! Jedan od najcjenjenijih suvremenih rock'n'roll bendova održat će koncert u dvorištu Zagrebačkog velesajma 10. lipnja, na istoj lokaciji gdje se prošle jeseni koncert održao Manu Chao La Ventura.

Queensi su danas objavili da kreću na turneju gdje će promovirati posljednji album ...Like Clockwork iz 2013. godine, a Zagreb je uvršten u listu gradova koje će na radost mnogobrojnih obožavatelja posjetiti u sklopu ove turneje. Queens of The Stone Age okupili su se 1997. godine nakon što se raspala grupa Kyuss pjevača Josha Hommea. Od 1997. postigli su gotovo kultni status, odsvirali mnogobrojne koncerte i zaradili Grammy nominacije.

Kako kaže legenda, za naziv "Queens of The Stone Age" zaslužan se producent Chris Goss, koji je sa Hommeom radio još za vrijeme Kyussa. Već prvi singl Queensa "If Only" naišao je na oduševljenje publike i kritike, a samo dvije godine kasnije Queensi dijele pozornicu sa Rage Against The Machine i Smashing Pumpkinsima. Tijekom godina sastavu su se pridruživali mnogi renomirani glazbenici poput Davea Grohla ili Marka Lanegana, a Josh Homme uz to sudjeluje u projektima poput Eagles of Death Metal iThem Crooked Vultures sa Daveom Grohlom i John Paul Jonesom. Na posljednjem albumu ...Like Clockwork u studio Queensa je svratila, blago rečeno, impresivna lista gostiju; Dave Grohl, Jon Theodore, Mark Lanegan, Nick Olivieri, Alex Turner, Jake Shears i Elton John.

Bend je nakon izdavanja zadnjeg albuma bio na turneji, ulaznice za njihove koncerte rasprodane su diljem SAD-a, a turneju nastavljaju i ove godine. Queens of the Stone Age izdali su album "Like Clockwork" nakon studijske pauze od pet godina i dospio je na prvo mjesto Billboardove Top 200 liste najprodavanijih albuma.

Queens of The Stone Age slušamo i gledamo uživo 10. lipnja u dvorištu Zagrebačkog velesajma, a sve informacije o ulaznicama i koncertu bit će objavljene uskoro i moći će se naći na službenoj stranici festivala.

20.02.2014. 12:41:00
http://metro-portal.hr/queens-of-the-stone-age-stizu-10-lipnja/83392/