Metro-portal.hr

objavljeno 15.07.2017. 10:28:00
WOW!

Qualcomm želi zabraniti prodaju iPhone i navodno ima dobre razloge

Qualcomm je tužio Apple za protupravno korištenje šest tehnoloških rješenja koja igraju veliku ulogu u radu tih iPhone i odbijanje plaćanja tantijema na iste

Qualcomm traži zabranu prodaje iPhonea
Qualcomm traži zabranu prodaje iPhonea (Screenshot)

Qualcomm i Apple su još u svibnju ukrstili mačeve oko patenata i (ne)plaćanja tantijema. Sada treba čekati da vidimo što pravosuđe kaže. Idemo malo pojasniti o čemu se radi.

Qualcomm je tužio Apple United States International Trade Commission (USITC ) i Okružnom sudu za Južni District u Kaliforniji za protupravno korištenje šest tehnoloških rješenja koja igraju veliku ulogu u radu tih iPhone i odbijanje plaćanja tantijema na iste.

Zato traže da tvrtka iz Cupertina prestane prodavati, promicati, uvoziti iPhone u SAD koji su proizvedeni u Aziji. Qualcomm skreće pozornost na to, da su to nove tehnologije koje su patentirane u protekle četiri godine....   

Bez obzira na podnesene sudske tužbe, Apple nema namjeru platiti Qualcommu za tehnologiju. Smatraju da je Qualcomm preskup i da su sporne tehnologije standard koji mora biti korišten od strane bilo kojeg proizvođača pametnih telefona.

 

15.07.2017. 10:28:00
http://metro-portal.hr/qualcomm-zeli-zabraniti-prodaju-iphone-i-navodno-ima-dobre-razloge/106123/