Metro-portal.hr

objavljeno 07.06.2018. 17:01:00
NAJAVE

Putopisi i Pecha Kucha u Ljetnom vrtu 7. lipnja - danas!

Promocija putopisa Vedrana Bublea i PechaKucha uz Maria Kovača, Zdenka Franjića, Sinišu Labrovića, Krešimira Blaževića, Vladimira Šegadina, Damira Čučića, Valenta Samarđiju....

Još jedna sjajna večer u Ljetnom vrtu
Još jedna sjajna večer u Ljetnom vrtu (Vintage Industrial)

Od 18.00 sati svratite u vrt Savske 160 na prvu epizodu Putopisi - Svijet u Vrtu: 33 dana alejom vulkana, a u prvoj epizodi gost predavač bit će Vedran Buble, književnik i publicist, strastveni putnik koji živi za avanturu. Govorit će o svojim zgodama i nezgodama u Nikaragvi, zemlji koju malo tko pozna, ali koju bi svi željeli upoznati.

Zavirite u najveću, najsigurniju i jednu od najneotkrivenijih država Srednje Amerike i doznajte sto to lokalci zovu zemljinim dojkama ili kako su desetljećima trpjeli napade gusara iako žive na jezeru. Sto su to novi panamski kanal, vulcano boarding i kako na kukuruznom otočju Play Station 1 u vlasništvu jedne bake zgrće vise novca no jastozi.

Vedran Buble je možda najpoznatiji po svojim putopisima iz Južne Amerike i jugoistočne Azije, ali spomenut ćemo da se okušao i u kratkim formama te je njegova kratka priča pod naslovom "Crvotočina" završila u finalu Europskog festivala kratke priče 2016. godine. Druga njegova kratka priča, "It smells like Christmas", izabrana je za objavu u zbirci "Iskopane priče 2", koju je kao urednik priredio Zoran Antičević.

Najveći broj Bublinih putopisa objavljen je na portalu Index, pod naslovom "Azijski šund". Ovaj putopisni serijal sadrži zapise s Filipina, odnosno iz Vijetnama, Malezije, Kambodže, Indije...

Od 20:00 sati nastavljamo s prvom edicijom neobičnog eventa PechaKucha na kojoj će poznati pričati o tajnoj povijesti DORF-a, ali kroz prezentaciju sebe.

Koncept „20 slika u 20 sekundi" u kojem će se pod voditeljskom palicom Marija Kovača predstaviti i ispričati svoju priču zadan je legendarnom Slušaj najglasnije dobitniku DORF nagrade za životno djelo Zdenku Franjiću, konceptualnom umjetniku i članu ovogodišnjeg DORF žirija Siniši Labroviću, vlasniku knjižare Rockmark Krešimiru Blaževiću, strip zaljubljeniku i ilustratoru Vladimiru Šagadinu, nagrađivanom redatelju Damiru Čučiću, glazbeniku i producentu Valentu Samardžiji, redatelju i producentu Leonu Rizmaulu, rockabilly glazbeniku koji je rekordnih 3 puta svirao na DORFu Branku Radovančeviću, ekipi iz Festivala fotografija Organ vida i mladim dizajnerima koji rade Festival Plan D.

Ulaz je slobodan.

07.06.2018. 17:01:00
http://metro-portal.hr/putopisi-u-ljetnom-vrtu-7-lipnja-danas/112561/