Metro-portal.hr

objavljeno 14.05.2011. 17:17:49
PREMIJERA

Putnica Mističnog teatra digla publiku na noge

Premijera Putnice Mističnog teatra u kazalištu Trešnja napunila gledalište i izazvala ovacije

Putnica nas vodi na čudesan put Duše
Putnica nas vodi na čudesan put Duše (Mistični teatar)

Krajnje neuobičajena predstava za hrvatske prilike ... To je ono što sumira iskustvo s premijere plesne predstave Piutnica Mističnog kazališta u kazalištu Trešnja. Sjajan ansambl je, prema predlošku i ideji Tomislava Budaka, izveo čudesnu predstavu koja je publiku digla na noge.

Opisujući put duše od hipersvemira do najmundanijih mogućih stvari i natrag, priča nas vodi kroz zastrašujuću sadašnjost u kojoj živimo, nekad i nesvjesni svega što se zbiva oko nas, Duša je programirana od strane likova iz najcrnjih noćnih mora, no vrlo brzo se uviđa da tu fantastike zapravo i nema, da je sve kruta realnost.

Reference na trenutno planetarno popularne stvari poput Baracka Obame i Beyonce, zdrava doza teorija zavjere koje su odavno postale stvarnost energetski diže gledatelje i daje im do znanja da još uvijek postoje oaze razuma i stvarnosti koje ne moraju biti nužno potčinjene masovnoj kulturi i histeriji.

Jednom riječju, izvanredno, i preporuka svima da odu pogledati predstavu, a sljedeća izvedba je 20.svibnja u kazalištu Trešnja.

U video prilogu možete vidjeti parodiju današnje glazbene industrije koja je jedna od točaka u predstavi: 

14.05.2011. 17:17:49
http://metro-portal.hr/putnica-misticnog-teatra-digla-publiku-na-noge/58845/