Metro-portal.hr

objavljeno 23.11.2010. 19:00:18
UGROŽENE MAČKE

Putin zabrinut za tigrove

Stanje s tigrovima je blizu katastrofe, upozorio je Vladimir Putin na summitu u Sankt Peterburgu

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Getty Images)

Stanje s tigrovima u svijetu je "blizu katastrofe", izjavio je u utorak ruski premijer Vladimir Putin u Sankt Peterburgu na summitu 13 zemalja u kojima obitava ta velika mačka.

Šef ruske vlade je podsjetio da se broj tih mačaka u divljini u 100 godina smanjio za 30 puta, na 3.200 jedinki, a njihovo stanište je smanjeno na samo 7 posto nekadašnjeg područja koje su nastanjivali. "Tragičan je to ishod, za žaljenje. Stanje s tigrovima je blizu katastrofe", upozorio je Putin.

Summit u Sankt Peterburgu, posvećen spašavanju tih divnih predatora, trebao bi rezultirati usvajanjem programa čiji je cilj udvostručiti broj tigrova do 2020. godine.

"Ovaj je summit tigrovima posljednja šansa", kazao je predsjednik Svjetske banke Robert Zoellick. "Raspravljajući danas ovdje o sudbini tigrova dotičemo se pitanja ključnih za svo čovječanstvo i njegovu budućnost", ocijenio je Putin.

"Tamo gdje se tigar osjeća dobro, cijeli svijet se osjeća dobro", zaključio je ruski premijer citirajući Mahatmu Gandhija.(hina/metro-portal)

23.11.2010. 19:00:18
http://metro-portal.hr/putin-zabrinut-za-tigrove/51656/