Metro-portal.hr

objavljeno 10.04.2014. 08:02:00
WTF?!

Putin poziva Ukrajinu na oprez?!

Putin koji je upravo anektirao dio Ukrajine po scenariju SAO Krajine sada poziva vlasti u Kijevu da paze što rade?!

Zanimljiv pristup?!
Zanimljiv pristup?! (Arhiva)

'Nadam se da će inicijativa ruskog ministarstva vanjskih poslova za rješenje stanja biti uspješna i da će ishod biti pozitivan', rekao je Putin na početku sjednice s vladom o ukrajinskoj krizi.

'Nadam se u svakom slučaju da prijelazna vlast neće učiniti ništa što se neće dati popraviti', dodao je u tim izjavama koje je prenijela javna televizija.

Putin je dao te izjave dok je u nedjelju napetost veoma porasla na istoku Ukrajine gdje se govori ruski i gdje su proruski aktivisti koje vlasti u Kijevu nazivaju 'teroristima i kriminalcima' zauzeli zgrade javne uprave u više gradova.

No nada u diplomatsko rješenje pojavila se nakon najave pregovora Rusa, Amerikanaca, Ukrajinaca i Europske unije koji bi se trebali održati sljedećeg tjedna.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, čija je zemlja u ožujku pripojila ukrajinski poluotok Krim po scenariju koji bi se sada mogao primijeniti na istočne dijelove zemlje, ocijenio je pak da i proruske regije moraju biti zastupljene na pregovorima.

'Želimo razjasniti ciljeve utvrđene za taj susret', rekao je u srijedu, a prenijele su agencije nakon susreta s Putinom. 'Riječ je o unutarnjoj ukrajinskoj krizi i oni koji su sada na vlasti u Kijevu moraju pozvati sve pokrajine, sve političke snage, na dijalog o ustavu, o jeziku i o svim drugim pitanjima', dodao je.

10.04.2014. 08:02:00
http://metro-portal.hr/putin-poziva-ukrajinu-na-oprez/84308/