Metro-portal.hr

objavljeno 05.04.2012. 16:51:00
NIJE ŠALA

Putin odobrio proizvodnju tajnog oružja za kontrolu uma?

Futurističko oružje utječe na žrtvin središnji živčani sustav, a prvi bi primjerci u ruke vojske i policije trebali stići do kraja ovog desetljeća

Fotografija vijesti

Unatoč tomu što će ovakva vijest mnogima zvučati kao (loša) prvotravanjska šala, australski Herald Sun objavio je nimalo šaljivu priču o najnovijem ruskom oružju proizvedenom u maksimalnoj tajnosti, a cijeloj je priči vjerodostojnost dala i nedavna potvrda od strane samog Vladimra Putina.

O kakvom se oružju točno radi? Jednostavnim rječnikom rečeno, radi se o puškama koje koriste elektromagnetsko zračenje slično onome u mikrovalnim pećnicama koje ima psihotroničke sposobnosti, odnosno koje je sposobno upravljati utjecati na moždane stanice osobe protiv koje se koristi.

Futurističko oružje utječe na žrtvin središnji živčani sustav, a prvi bi primjerci u ruke vojske i policije trebali stići do kraja ovog desetljeća. Ukoliko se u praksi pokaže jednako efikasnim kao i u teoriji, ovo će oružje označiti početak novog načina za postizanje različitih političkih, vojnih i ostalih strateških ciljeva.

Planove o uvođenju ovog oružja u široku upotrebu potvrdio je i ruski ministar obrane Anatoly Serdyukov.

Ako je vjerovati ruskim fizičarima, ovakve će puške biti iznimno efikasan način za neubojitu kontrolu velikih političkih skupova i prosvjeda, buduće da će zračenje koje proizvode imati sposobnost u vrlo kratkom vremenu podići tjelesnu temperaturu žrtve u koju su usmjerene, što će u osobe izazvati gotovo neizdrživu bol, ali bez trajnih posljedica.

Svi koji sa skepsom gledaju na ovakve stvari trebaju imati na umu kako elektromagnetska oružja nipošto nisu nova stvar, budući da su prva istraživanja počela u SAD-u i Sovjetskom Savezu još krajem 50-ih godina prošlog stoljeća, a čak su ih i sami Amerikanci uvrstili u svoje dugoročne planove za opremanje vojske do 2020. godine.

Herald Sun piše kako je Putin rekao da ova tehnologija ima potencijal poput one u nuklearnog oružja, ali da je istovremeno puno prihvatljivija u smislu političke i vojne ideologije.

Čini se kako će vrijeme pokazati hoće li tomu doista biti tako.

05.04.2012. 16:51:00
http://metro-portal.hr/putin-odobrio-proizvodnju-tajnog-oruzja-za-kontrolu-uma/69789/