Metro-portal.hr

objavljeno 12.05.2012. 15:25:00
KAPITALIZAM

Pustili ga da umre zbog duga za mobitel od 20 dolara

Američki Verizon odbio je locirati nestalog muškarca preko mobitela zbog duga od 20 dolara i time ga zamalo ubio. Koliko vi vrijedite vašem operateru?

Fotografija vijesti

Oscar Wilde jednom je prilikom napisao kako je cinik osoba koja zna cijenu svega, a vrijednost ničega. Budući da je slavni irski pisac ovaj svijet napustio prije više od stotinu godina, bilo bi zanimljivo vidjeti što bi imao za reći na potez američke telekomunikacijske kompanije Verizon.

Naime, kako javlja Times Reporter, obitelj neimenovanog 62-godišnjaka iz okruga Carrol u američkoj saveznoj državi Ohio prijavila je njegov nestanak policiji, nakon čega je za njime organizirana velika potraga u kojoj su sudjelovale sve dostupne policijske i vatrogasne snage, kao i više od stotinu njegovih sumještana.

Budući da je područje pretrage bilo ogromno, šerif Williams dosjetio se kako bi mogao zamoliti mobilnog operatera Verizon da utvrdi gdje se nalazi muškarčev mobitel, kojeg je imao uza sebe. Ostao je šokiran kad su mu iz tvrtke odbili taj zahtjev, pravdajući se time da muškarac ima neplaćenih dugovanja u visini od 20 dolara (116 kuna).

Unatoč tomu što je šerif predložio da signal uključe na svega nekoliko minuta, koliko bi im bilo dovoljno da lociraju mobitel, u kompaniji su se pravdali tehničkom nemogućnosti da učine tako nešto.

Nakon žestoke svađe, šerif je odlučio iz vlastitog džepa platiti dugovanje, ali su mu ubrzo nakon toga kolege dojavili kako su pronašli nesretnog muškarca pothlađenog i u nesvijesti, ali živog. Nesretnik je pronađen u šumarku, niti pedeset metara od mobitelskog tornja u vlasništvu, pogađate, upravo Verizona.

„Vi ste nama prvi" i „Sve zbog vas"? Apsolutno. Ali tek nakon što platite.

Piše: M. Lozančić
12.05.2012. 15:25:00
http://metro-portal.hr/pustili-ga-da-umre-zbog-za-mobitel-od-20-dolara/70909/