Metro-portal.hr

objavljeno 03.01.2010. 14:07:23
PRVE REAKCIJE

Pusić najavljuje pad Vlade, Kajin misli da se Sanader boji Remetinca

Oporbeni političari slažu se da bi uskoro moglo doći do prijevremenih izbora

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Krunoslav Pavlina/Cropix)

"Sanader nikad nije ni otišao. Oni koji su danas u Remetincu od njega otvoreno traže da ih zaštiti jer sve što su činili nisu činili samo u svoje ime", komentirao je Damir Kajin povratak Ive Sanadera za Index.

Kajin ne vjeruje da se Sanadar vraća zbog loših izbornih rezultata Andrije Hebranga. Smatra da se mogu očekivati skori unutarstranački izbori u HDZ-u gdje će Sanaderova frakcija pokušati preoteti vodstvo stranke Jadranki Kosor i Šeksu i obrnuto.

"Ukoliko Kosor i Šeks pobijede, to će značiti Sanaderovo definitivno micanje s izvršne i stranačke vlasti", zaključio je Kajin za Index i napomenuo da će bivši premijer vjerojatno podržati Milana Bandića kao predsjedničkog kandidata u drugom krugu.

Vesna Pusić Sanaderov povratak smatra opasnim: "Za poteze koje je najavio on, ni kao počasni predsjednik stranke, ni kao saborski zastupnik nema ovlasti. Njegove najave mogu se protumačiti kao udar na Vladu što je vrlo opasno za Hrvatsku na nacionalnom i međunarodnom planu."

U razgovoru za Index, pozvala je Jadranku Kosor da se suprotstavi samovolji premijera koji je prije šest mjeseci iznenada napustio svoju dužnost. Pusić smatra da Sanaderov povratak vjerojatno znači pad Vlade: "Najava njegovog uplitanja u rad Vlade ne znači ništa drugo nego njezin pad i prijevremene izbore."

03.01.2010. 14:07:23
http://metro-portal.hr/pusic-najavljuje-pad-vlade-kajin-misli-da-se-sanader-boji-remetinca/29882/