Metro-portal.hr

objavljeno 14.01.2014. 16:31:26
WTF?!

Pušači su zabrinutiji za izgled nego za zdravlje

Vjerovali ili ne, briga pušača za njihovo zdravlje nije niti među prvih deset briga koje navode kad ih se pita o posljedicama pušenja

Pušači su prilično tvrdoglava ekipa
Pušači su prilično tvrdoglava ekipa (Shutterstock)

Pušenje je prognano sa svih mjesta s kojih ga se moglo prognati, na kutijama cigareta su upozorenja o štetnosti za zdravlje u rasponu od velikih parola do odvratnih fotografija, no prosječnog pušača više muči utjecaj pušenja na izgled nego na zdravlje, pokazalo je istraživanje koje je objavio Daily Mail.

Naime, čak polovica bivših pušaca u anketi je izjavilo da je pravi razlog prestanka pušenja bio strah od lošeg utjecanja pušenja na njihov izgled, a zbog toga brine i čak tri četvrtine aktivnih pušača.

Inače, pušenje počinje utjecati na izgled već u dobi od 32 godine, jer zubi postaju žuti, isti problem pojavljuje se i na noktima, a sve to prati loš zadah, miris duhana i bore na pepeljasto blijedom licu.

Upravo zbog toga je svaki treći pušač u istraživanju priznao da je doživio uvrede zbog svog pušačkog izgleda, što je dobar dio njih i ponukalo da prestanu pušiti. 

Četrdeset posto pušača priznalo je da troši više novca i vremena na razne kozmetičke tretmane kako bi uklonili posljedice pušenja sa svog lica. 

Vjerovali ili ne, sve to nestaje s prestankom pušenja ... a vaši novčanici napokon mogu odahnuti.

14.01.2014. 16:31:26
http://metro-portal.hr/pusaci-su-zabrinutiji-za-izgled-nego-za-zdravlje/82706/